Держава згадала, що віддала олігархам понад 16 тисяч кілометрів газорозподільчих мереж

10:52 31 липня 2021 р.

Фото до новини

Тепер РНБО доручила Кабінету міністрів привести ситуацію «у відповідність до чинного законодавства».

Понад 16 тисяч кілометрів газорозподільчих мереж «у дивний спосіб» опинилися у приватній власності, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу 30 липня. За його словами, питання енергетичної безпеки було «одним із найскладніших» на порядку денному засідання РНБО, яке пройшло в Краматорську. Передусім він згадав про монополізацію ринку.

Про це повідомляє Радіо Свобода, пише Dailylviv.  

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію у газорозподільчих мережах.

«Маємо констатувати, що за останній час у якийсь дивний спосіб держава втратила 16 920 кілометрів газорозподільчих мереж, які перейшли в приватну власність, і ми не бачимо сьогодні підстав не займатися цим питанням, з’ясувати, як це сталося, що держава втратила ці 16 920 кілометрів мереж. Сьогодні там тотальна монополія, одна з компаній володіє 70% облгазів, це безпосередньо має стосунок до пана Фірташа, щодо якого введені персональні санкції», – констатував він.

Данілов додав, що РНБО доручила Кабінету міністрів привести ситуацію «у відповідність до чинного законодавства»:

«І головне – ми не можемо допустити, щоб хтось шантажував нас як державу, пересмикував наші платіжки і інші речі».

Він також звернув увагу на те, що в 2023 році Україна має об’єднатися з європейською енергетичною системою. За припущенням секретаря РНБО, цей процес зустріне опір з боку Росії.

«Росія буде докладати максимум зусиль, щоб цього не відбулося. Вони не хочуть нас відпускати з енергетичного пулу, щоб ми були в європейській родині. Але наше завдання – зробити все від нас залежне, щоб ми таки стали в єдиному пулі, це буде наша енергетична безпека», – підсумував Данілов.

У червні президент України Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти бізнесменів Павла Фукса і Дмитра Фірташа, а також проти російських високопосадовців і олігархів.

У Львівобленерго також може з'явитися тимчасова адміністрація від держави

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів