Де можна придбати ЛеоКарт та як поповнити баланс

13:32 22 листопада 2023 р.

Фото до новини

У Львові за перший тиждень мешканці придбали 4 795 загальних транспортних карток ЛеоКарт. На сьогодні купити картки ЛеоКарт та поповнити їх баланс можна у 50 пунктах на основних зупинках громадського транспорту.

Йдеться про 40 кіосків «Інтерпрес» та 10 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Мережа пунктів продажу/поповнення транспортних карток розширюватиметься і надалі. Переглядати актуальні локації можна тут.

Також функція поповнення карток доступна і у 471 терміналі EasyPay. Крім того, поповнити баланс транспортних карток можна і онлайн - через застосунок та сайт EasyPay. Покрокова інструкція як це зробити - тут.   

У департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури наголошують: з 11 грудня, моменту запуску безготівкової оплати та впровадження єдиних тарифів на проїзд в усіх видах транспорту, найдешевшими для пасажирів будуть поїздки саме з ЛеоКарт. Відтак, люди, які обрали для себе такий спосіб оплати з 11 грудня, можуть купувати картки заздалегідь.

«Для того, щоб придбати загальну картку ЛеоКарт, не потрібно документів, що засвідчують особу чи інші ідентифікаційні дані. Одночасно можна купити необмежену кількість карток», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, вартість картки-носія квитка складає 60 грн. Також необхідно внести депозит у розмірі 10 грн – ця сума залишається на балансі картки і дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку. Далі, аби активувати картку, її необхідно поповнити на суму від 1 гривні. Однак, пасажирам рекомендують, щоб ця сума була не меншою, ніж вартість однієї поїздки. Комісійний збір, незалежно від способу чи суми поповнення картки, з пасажира не стягується.

Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна за допомогою валідатора у салоні транспортного засобу. А також – у терміналах EasyPay. Щоб перевірити баланс у терміналі – треба вибрати опцію поповнення картки та вписати номер своєї картки ЛеоКарт. На екрані термінала висвітиться сума коштів, що є на картці. Щоб перевірити баланс картки у салоні громадського транспорту, на валідаторі треба вибрати розділ «Інформація» та прикласти картку. На екрані з’явиться інформація про термін дії картки та про залишок коштів.

Нагадаємо, у Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія - але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

З дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Важливо: контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, закликають подавати документи для її виготовлення, попередньо здійснивши запис за номером телефону 0800-303-007.

Відповіді на найактуальніші питання, які можуть виникати у користувачів громадського транспорту, - тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів