Чим відрізняється оформлення страховки у Львові

17:02 16 вересня 2021 р.

Фото до новини

Автоцивілка — обов'язковий документ для водіїв у Львові. За їзду без ОСЦПВ, поліція має право штрафувати, особливо в разі ДТП.

В Україні є закон, який регулює це питання (№1961), так що кожен автомобіліст може оформити страхування без відмови страхової.

Щоб прискорити процес поліса, на сайті про фінанси Finance.ua з'явився зручний сервіс для підбору страховки на транспортні засоби. Крім того, розділ "ОСЦПВ" надає багато корисної інформації про оформлення страховки онлайн у всіх містах України.

Як формується ціна на ОСЦПВ у Львові

При реєстрації автоцивілки в базі МТСБУ варто врахувати три чинники, від яких залежить ціноутворення:

  • об'єм двигуна транспортного засобу;
  • наявність пільг у водія;
  • місце реєстрації.

Щоб приблизно розрахувати ціну, можна скористатися простим алгоритмом: чим більше місто, в якому автомобіліст реєструє ОСЦПВ та об'єм двигуна — тим дорожче обійдеться поліс. У порівнянні з Києвом, менш великі міста мають середнє ціноутворення на страховку.

Важливо розуміти, що великі міста мають більш завантажений трафік, а також великий ризик ДТП. Габарити транспортного засобу з великим двигуном мають вищий ризик аварійної ситуації.

В середньому, ціна у Львові може варіюватися від 280 грн до 5500 грн (починаючи з мотоциклів, і закінчуючи великими автобусами та вантажівками).

Що покриває поліс ОСЦПВ

Обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності захищає водія від витрат у разі ДТП, незалежно від його масштабності. Не кожен може собі дозволити покрити навіть дрібні збитки потерпілій стороні. Саме для цього і створена автоцивілка.

ОСЦПВ оформляється на рік і вимагає регулярного оновлення, щоб уникнути штрафів і інших витрат. Автоцивілка покриває:

  • оплату лікування постраждалих пасажирів і водія;
  • ремонт автомобіля, або іншого майна;
  • витрати за заподіяну шкоду державному майну.

Всі збитки, пов'язані з винуватцем аварії, покриваються добровільним полісом КАСКО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів