Чотири нові потяги на трасі Львів-Варшава

22:43 26 березня 2016 р.

Купейний вагон до Варшави.

Купейний вагон до Варшави.
Фото: http://lviv.depo.ua

Львівська залізниця хоче запустити чотири нові потяги на трасі Львів-Варшава. Про це повідомляє «Gazeta Polska Codziennie» з посиланням на портал «Wschodnik.pl».

«Це добра інформація для пасажирів», – додає газета і розповідає про деталі проекту «євроколії», вартість якого оцінюється на 50 мільйонів євро. Згідно з планом, буде прокладено колію європейської ширини від кордону з Польщею (пункт Гребенне – Рава-Руська) до Львова, а також відбудовано залізничний вокзал у Раві-Руській.

«Початково Львівська залізниця передбачала прокласти нову колію до кордону, але від цих планів відмовилася, оскільки це б затягнуло час реалізації проекту і значно підвищило його кошти. Тому вирішено модернізувати існуючу колію – прокласти рейки європейського стандарту», – пише «Gazeta Polska Codziennie».

Зараз триває пошук інвестора. Як інформує видання, українці вже вислали свій проект вислали до Китаю.  Про це повідомило Польське радіо в Україні. На офіційному сайті Львівської залізниці інформації про такий намір наразі немає.

На Львівщині задумали прокласти євроколію між Львовом і Варшавою, написав журнал «Віче». Європейська колія завширшки 1435 мм, українська – 1520 мм. Коли план реалізують, зі Львова до Варшави можна буде дістатися за  4 години.

– Ми хочемо, щоб із Варшави до Львова пролягала «вузькоколійка». А вже з нашого обласного центру, після пересадки, можна було швидко дістатися Києва. Якщо цей проект вдасться реалізувати, завантаженість потоку на залізниці істотно зросте, – зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Наразі швидкісний потяг Львів–Варшава курсує через пункт пропуску Мостиська-Шегині за дев'ять годин. З появою «вузькоколійки» ці поїзди їздитимуть через прикордонний пункт Рава-Руська – Гребенне за чотири години.

Для цього треба прокласти близько 70 км колії до Рави-Руської. А також реконструювати там вокзал і стару залізницю до Гребенного завдовжки сім кілометрів. Вартість робіт становить 50 мільйонів євро  – майже 1,5 млрд. гривень.

Щоб усе задумане здійснити, необхідно знайти інвесторів, бо перевозити лише пасажирів – економічно невигідно, запевнили фахівці на залізниці. Тому потрібно знайти тих, хто мають бізнес в Україні та водночас економічний інтерес у перевезенні вантажів на ділянці Львів – Варшава. Відтак, Львівські обласна адміністрація та залізниця шукають інвесторів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів