Чому сонячні електростанції не працюють на максимальній потужності. Графіки на 23 травня

19:06 23 травня 2024 р.

Фото до новини

"Укренерго" нагадало, що головна причина застосування графіків погодинних вимкнень в Україні – це наслідки російських ракетних ударів по українських електростанціях.

Графіки погодинних вимкнень будуть діяти для промислових і побутових споживачів на всій території України з 00:00 до 24:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не буде обмежено.

Причина –  дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що заважає сонячним електростанціям працювати на максимальній потужності.  Відповідно, в енергосистемі й у денні години буде дефіцит електроенергії.

Вимкнення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

"Укренерго" нагадує, що головна причина застосування заходів обмеження – це наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня росіяни п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку атак.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів