Чому при сплаті карткою Mastercard на рахунку пасажира резервується 1 грн. Пояснення Львівавтодору

16:54 26 липня 2024 р.

Фото до новини

При оплаті проїзду у громадському транспорті Львова карткою Mastercard, на рахунку пасажира резервується 1 гривня. Сповіщення про це людина отримує в своєму застосунку.

Таким чином платіжна система перевіряє, чи картка активна. Після зняття оплати за проїзд, за один або кілька днів, банк робить цю гривню доступною на рахунку пасажира, при цьому сповіщення вже не надходитиме. У Львівавтодорі наголошують: 1 гривня резервується лише раз – при першій валідації за день.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com

«Пасажири, які оплачують карткою Mastercard, точно помічали у своєму  застосунку сповіщення про резервування 1 гривні. Часто пасажири помилково вважають, що кількість резервувань дорівнює кількості валідацій за день. Але це не так. Одна гривня резервується лише один раз - при першій валідації за день.

До прикладу, якщо пасажир протягом дня тричі успішно завалідувався у транспорті, сповіщення про “-1 грн” буде одне, а з рахунку спише 45 грн - за 3 окремі поїздки. Якщо ж в один день оплачувати різними носіями - фізичною банківською карткою/ телефоном/ годинником – то резервування для кожного носія будуть окремі. Після зняття оплати за проїзд, за один або кілька днів, банк робить цю гривню доступною на рахунку пасажира, при цьому сповіщення вже не надходитиме», - пояснили у ЛКП «Львівавтодор».

Важливо: резервування однієї гривні актуальне лише для карток Mastercard. Інші платіжні системи можуть використовувати метод перевірки активності картки, що не вимагає резервування коштів.

Нагадаємо, у громадському транспорті Львова проїзд можна оплачувати транспортними картками ЛеоКарт (13 грн/поїздка або 6,5 грн для студентів), банківськими картками (15 грн/поїздка) та готівкою (20 грн/ поїздка).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів