Будівництво канатної дороги на Високий замок,- депутати погодили проєкт ухвали

19:14 13 травня 2021 р.

Фото до новини

На черговому засіданні комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради депутати розглянули близько 90 питань.

Про це інформує портал депутатів ЛМР, пише Dailylviv.

Зокрема, депутати погодили проєкт ухвали щодо будівництва канатної дороги на Високий замок.

На думку Назарія Бербеки, депутата Львівської міської ради, який працює у складі комісії архітектури, цей проєкт - насправді дуже цікавий, а його реалізація залучить до Львова ще більшу кількість туристів.

«Інвестиційний проект будівництва включає в себе канатну дорогу, пішохідний міст та благоустрій паркової зони.  Канатна дорога дасть можливість відвідати Високий замок усім – старшим людям, батькам з маленькими дітьми, людям з інвалідністю, усім. І це може стати реальним кейсом безбар’єрності в місті. Пішохідний міст через вулицю Кривоноса – це альтернативний маршрут до парку «Високий замок». 

Бюджет розвитку Львова не включає коштів на це, але передбачає залучення інвестора. Мова йде про чималу суму в 400 млн грн», - зазначає Назарій Бербека.

Окрім того, на засіданні комісії депутати погодили низку проєктів ухвал, які стосуються облаштування нових і збереження існуючих у Львові рекреаційних зон – парку «Горіховий гай», парку на вулиці Роксоляни і озера Стосика.

Також депутати включили земельну ділянку на вул. Хуторівка до переліку земельних ділянок, яка призначена для продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону. За словами заступника голови комісії Андріяна Гутника, це перший реальний крок до будівництва нового басейну у м. Львові,

«Ділянку на Хуторівці передбачили для будівництва та обслуговування басейну ще навесні минулого року у рамках Програми з відзначення 200-річчя плавання в Україні. Тоді ж йшлося про облаштування у нашому місті 5 басейнів. Тож я впевнений, владі можна сміливо братися до роботи. Сподіваємось, що зовсім скоро до нас надійдуть пропозиції і щодо будівництва інших басейнів», - зауважив Андріян Гутник.

Проєкти підтриманих на комісії ухвал будуть розглядатися на сесії Львівської міської ради.

Окрім того, комісія підтримала питання встановлення мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок, які передані обслуговуючим гаражно-будівельним кооперативам у власність чи користування, та надання обслуговуючим гаражно-будівельним кооперативам у власність чи користування вільних від об’єктів нерухомого майна земельних ділянок на території Львівської міської територіальної громади.

Голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради Олексій Різник наголосив: «Таке рішення комісія прийняла для того, щоб унеможливити ситуацію, коли землю під гаражі намагаються використовувати під будівництво інших об’єктів шляхом зміни цільового призначення. Важливо зауважити, що це не стосуватиметься тих гаражно-будівельних кооперативів, де реально побудовані гаражі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів