«Борщовий набір» подорожчав за рік утричі

23:46 4 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: nter.net.ua

Найбільше зросли в ціні до листопада цибуля й картопля – в 4,7 та 3,2 раза відповідно в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року.

Як повідомляє сьогодні УНІАН, аналітики інформаційно-аналітичного агентства «АПК – Інформ: овочі і фрукти» підрахували, що ціни на овочі «борщового набору» зросли до 1 листопада порівняно з минулорічними в 3,1 рази – у зв'язку з скороченням їхнього врожаю через несприятливі погодні умови та зменшення посівних площ під ними, Експерти агентства відзначили, що однією з причин скорочення врожаю овочів також стало зменшення використання засобів захисту рослин і добрив в цьому році через складне матеріальне стану фермерів, зважаючи на низькі цін на їх продукцію у попередні два сезони.

У результаті, за даними «АПК – Інформ: овочі і фрукти», найбільше зросли в ціні до листопада цибулю і картоплю – в 4,7 рази і 3,2 рази відповідно в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. При цьому вартість моркви виросла на 53,8%, буряків – на 50%, а ціна капусти, навпаки – знизилася на 16,7%.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства , Україна в 2013 році зібрала 9,3 млн тонн овочів і 22 млн тонн картоплі , що на 7 % і 5,6 % відповідно менше, ніж торік.

За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі , середня ціна картоплі по Україні склала 4,15 грн/кг, капусти – 1,98 грн/кг, моркви – 3,51 грн/кг, буряків – 2,81 грн/кг, цибулі – 4,95 грн/кг.

Як інформував «ЩЛ», найдешевші борщові набори – на гуртових ринках Києва й Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів