Біля Шевченківського гаю збудують 22-метровий спортивно-оздоровчий комплекс з апарт-готелем

10:58 1 вересня 2021 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 28 серпня проголосував за надання містобудівних умов та обмежень ТОВ «Західенергомонтаж» на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу з апарт-готелем на 94 номери на вулиці Мучній, 32.

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

На комунальній ділянці площею понад 0,64 га неподалік «Шевченківського гаю» збудують дві 3-5-поверхові будівлі з підземним паркінгом, облаштують поле для тенісу та баскетболу, поле гри в бадмінтон і волейбол, скеледром, дитячий майданчик.

Висота будівель буде обмежена висотою в 21,7 м, а відсоток забудови ділянки складатиме 37,15%. Ділянка розташована в зоні Г-4, яка призначена для великих спортивно-видовищних комплексів,  концертних залів, театрів, кінотеатрів, стадіонів тощо. Лише в допустимих видах забудови для цієї території вказано можливість розміщення готелів.

Згідно з матеріалами, які представляли на містобудівній раді, площа приміщень номерного фонду апарт-готелю буде значно перевищувати площу приміщень спортивного призначення: 3020 кв.м проти 1709 кв.м.

Зміна співвідношення житлової і громадської функції у сторону саме громадської (спорт-офіси-торгівля) було однією із рекомендацій членів архітектурно-містобудівної ради під час засідання 23 липня цього року.

Крім зменшення потужності апарт-готелю, забудовнику рекомендували узгодити висоту на консультативній раді при управлінні охорони історичного середовища.

Як розповів Володимир Йосипчук, який представляв проєкт, за історико-архітектурним регламентом ділянка є в зоні ІА-4, тобто в історичному ареалі, де можна будувати не вище 15 м, але є сусідні високі будівлі. Фактично, одна з нових будівель буде вищою 21 метра.

Член містобудівної ради Віталій Дубина пояснив, що не варто посилатись на поверховість існуючих поруч новобудов, а наявність існуючих порушень зонінгу не означає, що треба й далі порушувати.

«Їм можна, а чому нам не можна? Це не аргумент. Наявність порушень правил зонінгу не є підставою порушувати в подальшому», – сказав він.

В результаті містобудівна рада погодила будівництво із низкою зауважень, зокрема, і щодо проходження цього питання консультативною радою з питань охорони культурної спадщини при управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Утім, як виявили «Наші гроші. Львів», ця консультативна рада взагалі не розглядала питання будівництва на вул. Мучна, 32 . Про це редакції повідомили в прес-службі міськради. Тобто зауваження містобудівної ради просто проігнорували.

Пізніше у прес-службі уточнили, що в рішенні виконкому буде прописана необхідність проведення архітектурного конкурсу, за результатами якого проєкт розглянуть ще раз, і цього разу це нібито зробить й консультативна рада. Незрозуміло, як такий розгляд зможе вплинути на висоту майбутнього будівництва, якщо виконком вже видав МУО, де встановив 21,7 м. Текст рішення виконкому по Мучній, 32 на момент підготовки цієї публікації ще не опублікували на сайті Львівської міськради.

Бенефіціари проєкту

ТОВ «Західенергомонтаж» контролює Олександр Орлов і Оксана Мельник, сестра Ростислава Мельника, президента корпорації нерухомості «Ріел».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів