Банк реструктуризував борг Першої приватної броварні

13:10 5 травня 2021 р.

Фото до новини

За даними секретаріату з фінансової реструктуризації, Укрексімбанк завершив процедуру фінансової реструктуризації заборгованості ТОВ “Перша приватна броварня” і ПрАТ “Пиво-безалкогольний комбінат “Радомишль”.

У держреєстрі кінцевими бенефіціарами цих компаній вказані у т.ч. Андрій Мацола й Марія Мацола, інформує Finbalance, пише Dailylviv.

Як повідомлялося, серед акціонерів “Першої приватної броварні” - в т.ч. ЄБРР (у 2019 році збільшив свою частку в компанії з 15% до 22%).

За даними Міністерства фінансів, в 2020 році Укрексімбанк реструктуризував проблемні кредити на 17,8 млрд грн, у т.ч. на 6,7 млрд грн - відповідно до закону «Про фінансову реструктуризацію».

ПрАТ  Радомишль "Пиво-безалкогольний комбінат", що входить до групи компаній "Перша приватна броварня", в 2020 році отримало 409,87 млн ​​грн чистого збитку проти 127,1 млн грн чистого прибутку в 2019 році.

Сумарна дебіторська заборгованість комбінату за підсумками року скоротилася на 6,5% - до 1,79 млрд грн, довгострокові зобов'язання на 7,3% - до 1,3 млрд грн, поточні зобов'язання збільшилися на 6,8% - до 2,66 млрд грн.

Нагадаємо, ТОВ "Перша приватна броварня" створено в 2004 році. Здійснює управління двома пивзаводами - у Львові і Радомишлі сумарною потужністю 2,4 млн гектолітрів пива на рік.

Портфель брендів компанії включає в себе пивні марки "Авторське", StareMisto, "Жигулі Барне", Oettinger, CervenaSelka, Bavaria, "Галицька корона" та інші, а також дві марки квасу "Львівський" і "Древлянський".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів