Авіарейси в Україні скасовують: немає попиту

14:10 15 червня 2020 р.

Фото до новини

Країна відновлює міжнародне авіаційне сполучення 15 червня. Але це не означає, що відтепер українці можуть летіти куди завгодно, адже більшість кордонів так і залишатимуться закритими, а обмеження, які встановлюють країни для іноземців, зберігатимуться.

Про це пише BBC.

Тепер головною датою, з якої туристичні подорожі стануть можливими, називають 1 липня. Саме тоді більшість країн, до яких їздять на відпочинок українці, планують відкрити свої кордони.

Проте і ця дата не є остаточною. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації як в Україні, так і в інших країнах.

Їх буде значно менше. Право летіти матимуть лише певні категорії громадян. Але не туристи.

По-перше, це іноземці, які перебувають в Україні.

Окрім них - українці, котрі їдуть на лікування, навчання, роботу, мають родичів - громадян тієї чи іншої країни. Хоча такі рейси здійснювалися і до 15 червня. Громадяни України у таких ситуаціях мають надавати документи про їхній статус.

За кілька днів до відновлення міжнародного сполучення перевізники засумнівалися, чи буде кого доправляти до інших країн.

В аеропорту "Бориспіль" заявили, що з 15 червня буде 15 регулярних рейсів щодня.

Проте, як казав директор аеропорту Павло Рябікін, виконуватимуться вони чи ні, остаточно не знають, оскільки немає попиту. Тому не виключено, що рейси скасують.

Станом на 9.00 15 червня на онлайн табло аеропорту "Бориспіль" був скасований лише один рейс - до Тель-Авіва.

"МАУ" оголосила, що не продаватиме квитки до 1 серпня, поки не матиме інформації щодо можливостей туристів подорожувати.

На сайті авіакомпанії у розкладі зараз - три внутрішні напрямки на червень: Київ- Одеса, Київ-Львів та Київ-Херсон, й лише один міжнародний - до Лондона.

Аеропорт "Київ" повідомив, що відновлює рейси з 16 червня. Це польоти до Польщі, Німеччини, Португалії, Білорусі, країн Балтії. Ці рейси не для туристів, а для людей, що підпадають під категорії, про які згадано вище.

Але вже 15 червня вранці електронне табло аеропорту повідомляє про скасування половини із запланованих рейсів.

Міжнародні аеропорти по всій Україні анонсують відновлення деяких рейсів і пропонують квитки загалом до близько десяти країн.

У Кабінеті міністрів впродовж останніх тижнів заявляли, що країна відкриватиме повітряні кордони синхронно з іншими державами.

Уряд відновив роботу пунктів пропуску та контролю в аеропортах України та дозволив перетинати кордон іноземцям. Заборонятимуть в'їжджати лише тим, хто є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19, та тим, хто перебував на території таких держав протягом останніх 14 днів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів