Акції Facebook Inc.: як інвестувати в одну з найбільших соцмереж світу і чи варто робити це просто зараз?

20:15 18 березня 2021 р.

Фото до новини

Інвестиції в цінні папери компаній — альтернатива більш звичним для українців способам зберігати заощадження (депозити, нерухомість). Це не лише один з варіантів надбання джерела пасивного доходу, а й можливість значно примножити початкову суму.

Інвестиції в цінні папери компаній — альтернатива більш звичним для українців способам зберігати заощадження (депозити, нерухомість). Це не лише один з варіантів надбання джерела пасивного доходу, а й можливість значно примножити початкову суму.

Починати інвестувати можна з акцій надійних компаній, таких як Facebook. Емітент увійшов до двадцятки найперспективніших на 2021 рік зі списку S&P 500, за версією авторитетного видання Market Watch.

Що варто знати потенційним інвесторам

Квартальний звіт Facebook, що підбив підсумки 2020 року (у компанії співпадають календарний та фінансовий роки), перевершив очікування аналітиків. Зросла квартальна виручка ($28 млрд), це на 27% більше, ніж у попередньому, третьому кварталі. Збільшився і чистий прибуток — до $11,2 млрд (в третьому кварталі — близько $8 млрд). Такі результати були очікувані для самої Facebook Inc., адже у компанії прогнозували зростання доходів від реклами у період різдвяних та новорічних свят.

Таким чином, загальна виручка корпорації за 2020 рік склала близько $86 млрд, чистий прибуток — $29 млрд, капіталізація — $657 млрд.

Втім, це не вберегло інетернет-гіганта від турбулентності, що охопила американський фондовий ринок наприкінці лютого — на початку березня. Акції Facebook демонстрували волатильність, піднімаючись до рівня близько $265, опускаючись до $255 та піднімаючись знову (25 лютого — 255,43, 1 березня — 265,55, 3 березня — 255,27, 5 березня — $264,5).

Такі коливання — не проблема для інвесторів, які мають чітку стратегію поведінки на біржі. Розробити її можна за допомогою інвестиційного консультанта. Частина інвесторів робить ставку на довгострокові вкладення, інші продають і купують, обираючи вигідний момент, фіксуючи прибуток. Стратегій безліч, та обирати свою варто, враховуючи особисті цілі, стан ринку та інші фактори.

Як інвестувати з України

Аби вкласти кошти в акції іноземних емітентів, доведеться скористатися послугами брокера. Клієнти «Фрідом Фінанс Україна» можуть зробити це максимально просто — відкривши брокерський рахунок онлайн. Для цього потрібно лише залишити заявку на сайті компанії або зв’язатися через контакт-центр — персональний спеціаліст з інвестицій координуватиме весь процес та повідомить, які документи потрібні.

Брокерський рахунок потрібен для того, аби здійснювати операції на закордонній біржі (у випадку з акціями Facebook це NASDAQ). На нього переводяться кошти з валютного рахунку в Україні. Суму визначає сам інвестор — Freedom Finance пропонує один з найнижчих порогів входу на ринку.

На кожному етапі є супровід особистого консультанта з інвестицій, який допоможе не лише розпочати, а й розробити індивідуальну стратегію поведінки. Для цього необхідно проаналізувати чимало факторів — доступний бюджет, довгострокові цілі тощо. В подальшому виконувати всі операції самостійно та максимально швидко можна, користуючись додатком Tradernet для смартфона.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів