Ахметов за валюту продає в ЄС електроенергію з приватизованих за копійки ТЕС (відео)

23:02 16 вересня 2014 р.

Фото до новини

Бурштинський енергоострів, який від’єднаний від енергетичної системи України і експортує електроенергію в ЄС, належить Ахметову. Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу (Прес-клуб-ГІТ) повідомив Анатолій Акімов, експерт, заслужений енергетик України.


Відео: Львівський прес-клуб

Щодня Бурштинський енергоострів продає в Європу 600 мегават електроенергії. Енергоєвро з ЄС повертаються до Ахметова, наголосив заслужений енергетик.

Ахметов купив Бурштинську, Добротвірську і Ладижинську електростанції за 1,9 млрд грн, сказав Акімов. Якщо вартість одного енергоблоку становить 250-300 млн євро, то це означає, що олігарх отримав три великі електростанції України за вартістю одного енергоблока.

За останні 40 років, за словами енергетика, на приватних електростанціях не побудовано жодного нового обладнання. Коефіцієнт корисної дії енергобладнання становить менше 30%. За кордоном – понад 45%.. «Ми відстали на 45 років від світової енергетики»,- сказав Анатолій Акімов.

Одного разу, коли заслужений енергетик був свідком часткової модернізації на приватній Бурштинській ТЕС, з’ясувалося, що вона відбувається за кошти державного бюджету.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів