Айтівці з України не поїдуть на роботу в США до 31 березня 2021 року, - заборона Трампа

20:44 1 січня 2021 р.

Фото до новини

Президент США Дональд Трамп подовжив до 31 березня 2021 року строк дії низки імміграційних обмежень, запроваджених відповідною прокламацією у червні.

Прокламація тимчасово призупинила в’їзд в країну для іноземних працівників із певним типом віз. Така імміграція «становить ризик для ринку праці США у часи спалаху коронавірусу», згідно з прокламацією. Йдеться про візи H-1B, яка дає право на роботу висококваліфікованим працівникам, зокрема у сфері ІТ, L-1 (видається для трансферу в рамках однієї компанії), H-2B (для малокваліфікованих працівників) та J-1 (видається учасникам освітніх програм), а також членам їх родин. В останньому випадку - J-1 - обмеження стосуватимуться лише тих, хто бере участь у програмах із робочим компонентом, таких як au pair чи «працюй та подорожуй», але не студентів. 

Прокламація передбачає винятки для медпрацівників, а також у випадках, важливих для національної безпеки.

Строк дії прокламації мав завершитися 31 грудня 2020 року.

Трамп обґрунтував необхідність подовження дії прокламації ризиками, які така імміграція створює для ринку праці США в умовах COVID-19. 

«Вплив COVID-19 на ринок праці Сполучених Штатів та на здоров‘я американських громад є питанням, яке продовжує створювати занепокоєння в сфері національної безпеки, - йдеться в заяві Трампа, виданій у четвер. - Поточна кількість нових добових випадків у світі, про які повідомляє Світова організація з охорони здоров‘я, наприклад, перевищує цифри червня і хоча доступ американців до терапії та вакцин зростає, вплив на ринок праці та громадське здоров‘я не був повною мірою реалізований».

У ході свого президентства Трамп виступав за посилення вимог до імміграції. 

Новообраний президент Джо Байден критикував політику Трампа в цій сфері, однак поки що невідомо, які саме заходи адміністрації Трампа Байден планує переглянути.

У США попереджають про найгірший період пандемії коронавірусу

Бомбардувальники США регулярно патрулюватимуть повітряний простір України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів