91% (!?) українців виїдуть за кордон

11:10 27 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Тиждень

Такі сенсаційні результати опитування, проведеного дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Більшість українців (91%) прагнуть переїхати за кордон, 40% з них - до Канади. Опитувані дали такі відповіді на запитання: "У мене серйозні наміри виїхати з України працювати за кордоном - 48%", "Іноді думаю, що варто шукати роботу за кордоном - 43%", "Хочу спочатку поїхати за кордон навчатися, а потім залишитися там працювати - 5%", "Не планую їхати - 4%". 

Найголовніші причини майже одностайного бажання покинути Батьківщину – незадоволеність економічною та політичною ситуацією в Україні, відсутність перспектив. 30-річні фахівці висловлюють серйозні наміри шукати роботу за кордоном, передовсім, у країнах Європи – 63%, США і Канаді – 42%.

Якщо створювати портрет українського іммігранта до Канади, то це буде одружена людина віком 25-35 років, що має дітей, здобула професійно-технічну або вищу освіту та встигла три роки попрацювати, здебільшого на виробництві. Найчастіше потенційний кандидат на виїзд за океан родом із центральних регіонів (Київська, Житомирська, Черкаська, Вінницька області). Представники робіничих професій більше від’їздить з таких промислових регіонів, як Схід та Південь. Про це пише HeadHunter Україна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів