«День без поліетилену в супермаркетах Львова» триватиме до 3 липня

14:15 5 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 5 квітня, на засіданні виконкому ЛМР ухвалили рішення про проведення просвітницького заходу «День без поліетилену у супермаркетах Львова», яким дозволили торговельним мережам міста здійснювати 9 квітня пакування продукції у багаторазові контейнери та ємності для зберігання харчових продуктів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «9 квітня у Львові, в партнерстві зі спільнотою «Zero Waste Lviv», розпочинають просвітницьку кампанію «Львів без поліетилену». Завершиться вона 3 липня загальноміськими заходами, з нагоди Всесвітнього дня відмови від поліетиленових пакетів. 9 квітня багато місцевих торговельних мереж долучаться до ініціативи та нададуть покупцям альтернативу поліетиленовим пакетам або ж повністю приберуть з прилавків пластик».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко зазначив «Таким чином ми дозволяємо таким мережам як ТзОВ «Львівхолод» (ТМ «Рукавичка»), ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» (ТМ «Ашан»), ТзОВ «Альянс Маркет» (ТМ «Арсен»), ТзОВ «Сільпо-Фуд» (ТМ «Сільпо»), ПП «Мережа Сервіс-Львів» (ТМ «Близенько») і ТзОВ «Рітейл Менеджмент Системс» (ТМ «Два кроки до хати») здійснювати пакування продукції в багаторазові контейнери та ємкості для зберігання харчових продуктів покупців. Дуже дякуємо мережам, що долучились до кампанії».

«За словами Москаленка, впродовж кампанії також організують низку навчально-просвітницьких програм для продавців, які працюють на касах, і для людей, які займаються замовленням та постачанням, аби підвищити екологічну свідомість населення. Окрім того, запланована кампанія з інформування мешканців щодо того, чому поліетилен шкідливий для планети», – поінформували також у ЛМР.

«Організатори акції закликають використовувати багаторазову торбинку або власний контейнер, наліплювати наліпку безпосередньо на товар, придбати декілька позицій в одну торбинку, купувати товари на вагу. В листопаді 2018 року виконком ЛМР ухвалив рішення про обмеження комерційного використання поліетиленових пакетів у супермаркетах міста. Воно передбачає поетапну відмову від використання пластику в торговельних мережах», – розповіли також у ЛМР.

«Спільнота «Zero Waste Lviv» утворилась наприкінці 2016 року як волонтерська консультаційна ініціатива з питань мінімізації та попередження утворення відходів. На сьогодні організація проводить широку комунікаційну та просвітницьку діяльність у співпраці з муніципалітетом, бізнесом та громадою міста, організовує заходи, що популяризують концепцію «нуль відходів», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів