700-річну Дрогобицьку солеварню не будуть приватизовувати

19:16 5 лютого 2021 р.

Фото до новини

У Фонді держмайна України підписали наказ та офіційно призначили нового директора державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод» Олега Петренка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, пише DailyLviv.

Він нагадав, що в листопаді 2019 року Дрогобицьку солеварню включили у список об’єктів на приватизацію.

"Та оскільки підприємству майже 700 років і це - найстарша у нашій частині Європи солеварня, і Львівська обласна рада, і Львівська обласна державна адміністрація, де я працював заступником голови на той час, і, за моїм зверненням, народний депутат Ростислав Тістик зверталися до Уряду - зберегти унікальне підприємство",- написав Юрій Холод.

За словами Юрія Холода, на його території солеварні розташовано 9 пам’яток архітектури місцевого значення та одна нововиявлена пам’ятка археології. Територія солеварні поєднує охоронні зони двох пам’яток національного значення - церкви Святого Юра, занесеної до спадщини ЮНЕСКО, та церкви Воздвиження Чесного Хреста.

"Торік ми вивчили всю ситуацію зі солеварнею, залучивши до робочої групи архітекторів, місцеву владу та громадськість. У лютому уряд передав підприємство з відання Міністерства сільського господарства на Фонд держмайна. А в листопаді останній провів конкурс на керівника ДП. Ним обрали дрогобичанина, юриста Олега Петренка",- повідомив заступник голови ЛОР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів