63% підприємців Львова можуть перевести працівників на дистанційну роботу

13:24 18 травня 2020 р.

Фото до новини

88% опитаних у Львові підприємців констатували, що стан їхнього бізнесу погіршився, зокрема на 88% знизилися доходи. Але є частка бізнесу у якої доходи навпаки зросли протягом карантину.

Про це інформує Інститут міста за результатами оперативного зрізу щодо виявлення умов діяльності бізнес-середовища у Львові.

- Переважно це стосується тих, хто надає свої послуги онлайн, – таких серед опитаних 25%. Водночас спостерігаємо, що 63% опитаних сказали, що можуть повністю або частково перевести своїх працівників на дистанційну роботу. Підкреслюю, що йдеться не про відпустку за власний рахунок чи тимчасове припинення роботи, а саме про організацію роботи з дому. Тому я закликаю підприємців, якщо це можливо, переводити частину, а може й усіх працівників на дистанційну роботу.

Як показує досвід Європи, ті країни, які мали великий відсоток працюючих віддалено до пандемії, наприклад Швеція, навіть не мусили вживати суворих карантинних заходів.

Робота на відстані має низку переваг: знижує ризик захворювання, навантаження на громадський транспорт, а також зменшує стрес, пов'язаний з переїздами на роботу і з роботи. Потенційно, зараз ми можемо відкрити нові форми співпраці, надання послуг, які допоможуть продуктивніше взаємодіяти різним сферам у майбутньому.

Теоретично дистанційна робота також може привести до оптимізації офісної інфраструктури. Коли ми вивчали досвід наших європейських колег, то звернули увагу, що у багатьох містах, особливо у Великобританії, застосовують систему hot desking: коли одне робоче місце використовують декілька людей, які загалом працюють дистанційно, але певний час перебувають в офісі. Можливо такі рішення допоможуть компаніям зекономити на своїх видатках на офіс.

Вважаю, що ми можемо спостерігати зростання продуктивності працівників завдяки роботі з дому. Єдине, потрібно відповідально ставитися до організації робочого часу та спробувати мінімізувати чинники, які відволікають від роботи,- наголосив керівник Інституту міста Олександр Кобзарев.

За словами Олександра Кобзарева, результати опитування не є репрезентативними, але важливі з точки зору відображення поточної ситуації у місті.

Додамо, на Львівщині залишили 13 карантинних заборон.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів