50 % львів'ян готові моніторити бюджетний процес

11:33 26 червня 2014 р.

Фото до новини

Понад 90 % респондентів знають, що таке бюджет, 80% - знають, що громадськість може впливати на бюджетний процес.


Відео: Львівський прес-клуб

Такі результати  соціологічного опитування «Бюджетний процес очима молоді» озвучили організатори прес-конференції у Львівському прес-клубі на тему «Як територіальні громади контролюють використання коштів місцевих бюджетів».

Вони повідомили, що в травні-червні 2014 році було проведено соціологічне опитування 600 респондентів у м.Львові віком від 16 до 36 років.

Респонденти - чоловіки /жінки - 50%-50%;  вік: 16-20 років - 65 %, 21-25 – 20%, 26-30 років – 5%, 31-36 років - 10%; освіта: повна середня – 20%, середня спеціальна – 10%, неповна вища - 50%, вища - 20%.

Мета дослідження - з’ясувати думку молоді Львова про роль громадського моніторингу бюджетного процесу в регіоні, а також про їхню обізнаність із звітом про використання бюджетних коштів на Львівщині та із текстом Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік».

Понад 90 % респондентів знають, що таке бюджет, 80% - знають, що громадськість може впливати на бюджетний процес.

90% вважають що громаді потрібно здійснювати моніторинг бюджетного процесу у своєму регіоні, 70 % хочуть впливати на бюджетний процес на Львівщині.

Однак тільки 50 % готові брати участь у здійсненні моніторингу бюджетного процесу у своєму регіоні.

Лише 20% ознайомленні із звітом про використанні бюджетних коштів на Львівщині та 20% - із текстом ЗУ «Про державний бюджет на 2014 році».

"Потрібно, починаючи із школи,запроваджувати дисципліни, які будуть підвищувати фінансову грамотність та розуміння інструментів впливу громади на владу. А владі потрібно виставляти інформацію про виконання бюджетів у зрозумілій для громадськості формі (використовувати інфографіку та надавати деталізовану інформацію)",- підсумував Іван Кульчицький, керівник проектів, ГО «Агенція європейських інновацій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів