45 орендарів на Львівщині платять в обласний бюджет по 1 грн (повний список)

13:30 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

З легкої руки Львівської облради четверо віддають гривню за круглий рік, а 41 - по гривні за кожен квадратний метр щомісяця.


Відео: Львівський прес-клуб.

45 орендарям спільної власності територіальних громад Львівської області встановлено строком на один рік величину орендної плати на підставі рішень Львівської обласної ради. Цю інформацію управління майном спільної власності Львівської обласної ради надало на запит Львівського прес-клубу щодо оприлюднення повного списку орендарів-пільговиків.

Найбільшу пільгову площу оренди має Львівський національний університет ім. І.Франка (1855,4 кв.м) на вулиці Валовій,18.

Вартість цієї оренди - 1 грн за рік. На другому місці - Львівська обласна організація Українського товариства охорони  пам'яток історії та культури - 611,2 кв.м на вулиці Коперника, 40а. Але платить воно за оренду дорожче, ніж універистет - 1  грн за 1 кв.м за місяць.  Третій показник площі у державного підприємства "Всеукраїнське багатопрофільне видавництво

"Каменяр" - 296,9 кв.м на вулиці Валовій,31. Оплата також - 1 грн за 1 кв.м за місяць. Четверта за величиною площа - у громадської організації "Львівська обласна федерація боксу" -198,4 кв.м, що також, як і "Каменяр", розташувалася на вулиці Валовій,31. Щоправда, ГО "Львівська обласна федерація боксу" є найбільшим боржником з плати за оренду: 33 083 грн 81 коп. ще не доплатило управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради.

"Ця заборгованість сформувалася ще з тих часів, коли ГО "Львівська обласна федерація боксу" орендувала приміщення на комерційних засадах", - прокоментував Ярослав Качмарик, голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради, під час сьогоднішнього брифінгу-коментаря на тему «Кому і чому Львівська обласна рада здає в оренду комунальне майно за 1 грн?».

Другий боржник - Львівська обласна організація ветеранів України, яка при ставці оренди 1 грн за 1 кв.м за місяць, заборгувала 13 865 грн.

Найдивніша заборгованість у комунального підприємства "Редакція газети Львівської міської ради "Ратуша": при ставці оренди 1 грн за рік - 50 копійок боргу.

Серед пільгових орендарів є сім товариств з обмеженою відповідальністю. Усі вони, за словами Ярослава Качмарика, провадять видавничу діяльність і пропагують українську книжку.

Експерт Анатолій Забарило висловив здивування, чому у цьому списку пільгових орендарів є державне територіально-галузеве об'єднанння "Львівська залізниця", на що Ярослав Качмарик пояснив, що цю пільгу за 125 кв.м на вулиці І.Франка, 156 має дитяча залізниця, що у Стрийському парку.

На думку Анатолія Забарила, обласній раді треба розширити впливи на оренду, зважаючи на економічні умови і види діяльності орендарів-пільговиків.

Загалом Львівська обласна рада уклала 454 угоди на оренду майна, з яких лише 45 - пільгові. Управління майном спільної власності ЛОР здає в оренду на Львівщині загалом 81 тисячу квадратних метрів (лише більше 4% - за пільговими умовами).

Повний список орендарів- пільговиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів