40 промисловим споживачами газу на Львівщині доручено зменшити його використання на 30%

15:48 24 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АР

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, про це доповів на розширеному засіданні уряду керівник ЛОДА Юрій Турянський.

У прес-службі облдержадміністрації, запевнили в середу «Щоденний Львів», що в нашій області виконано комплекс заходів з підготовки до опалювального сезону у режимі економії й розроблено додаткові заходи на випадок виникнення кризових ситуацій. В повідомленні також зазначено:

«Про це т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський доповів на розширеному засіданні Кабінету міністрів України у Києві. За словами Юрія Турянського, на сьогодні готовність до опалювального сезону комунальних котелень, теплових мереж, житлових будинків – понад 90%, закладів медицини та освіти – 100%.

Підприємствами ПЕК проведено ремонт технологічного обладнання, створено відповідний запас паливно-мастильних матеріалів, а також забезпечено розрахунки за спожиті енергоносії. Також, враховуючи можливість введення обмежень на використання газу чи відсутності газопостачання, що використовуються для систем теплопостачання житлових будинків та підприємств, розроблено додаткові заходи з підготовки електромереж до умов роботи в кризовий період.

Як відомо, відповідно до Постанови Кабміну № 296, областям доручено опрацювати з найбільшими промисловими споживачами газу можливість зменшення споживання газу на 30%. У Львівській області промислових підприємств, які споживають в рік більше 1 мільйона куб.м газу є біля сорока.

Економію планується досягти за рахунок заміни газових котлів на альтернативні, модернізації систем опалення, заміни теплотрас, реконструкції діючих газових котелень. Ці урядові завдання розпорядженням та відповідним дорученням голови ОДА доведені до виконання до всіх територіальних одиниць Львівської області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів