Завод «Енергія» прийняв майже три тисячі тонн відходів зі Львова (+відео)

09:00 7 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: kyivenergo.com

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив у середу: «Київ поступово зменшує кількість відходів, які привозитимуть зі Львова».

«На сьогодні Київ прийняв майже три тисячі тонн львівських відходів, які були відсортовані та спалені на заводі «Енергія», – повідомили в середу в прес-службі столичної міської державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Жодна тонна сміття, яку приймає Київ, не захоронюється на полігонах. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Він також наголосив, що питання розміщення львівського сміття поблизу сіл Крюківщина й Тарасівка слід адресувати керівництву населених пунктів і підприємствам, які відповідають за функціонування зазначених полігонів.

«На жоден зі столичних полігонів – ані на №5, ані на №6 – львівське сміття не відвозиться. Є лише два шляхи для відходів зі Львова – сортування та спалення на «Енергії». Екологічних наслідків це для міста не несе, адже сьогодні на заводі рівень забруднень у результаті спалення сміття не перевищує гранично допустимих норм», – запевнив Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що Київ поступово зменшує кількість відходів, які привозитимуть зі Львова. Відсьогодні в середньому до столиці прибуває вже 100 тонн сміття.

«Приймати відходи Київ зможе лише до кінця липня, – зазначив заступник голови КМДА. – І ми мали чітку домовленість із львівським муніципалітетом саме з урахуванням цих термінів. З першого серпня на заводі «Енергія» розпочнеться плановий ремонт обладнання, тому до цієї дати Львів повинен знайти інші місця для утилізації відходів»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів