Віце-прем’єр дозволив опалювати при плюс 8 градусів

18:05 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

Але в тих випадках, коли така середньодобова температура повітря протримається протягом трьох днів.

Як повідомляє УНІАН, віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул заявив на виїзній колегії міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в Івано-Франківську, що тих регіонах, в яких середньодобова температура повітря протягом трьох днів протримається на рівні 8ºС, опалювальний сезон може розпочатися раніше.

Урядовець інформував також, що «цього року підготовка до зими та нового опалювального сезону має два ключових напрями»: «Перше – це підготовка об’єктів ЖКГ та отримання ними актів і паспортів готовності. Друге – це впровадження енергозберігаючих технологій. До початку опалювального сезону залишилися лічені дні. За завданням уряду, до 1 жовтня мають бути готові всі об’єкти житлово-комунального господарства. Всі акти та паспорти готовності повинні бути підписані відповідними інспекціями».

А оскільки, зв даними віце-прем’єра, «наразі підготовчі роботи по країні виконано на 98%», він розпорядився: «Тому на сьогодні вже на перший план виходять роботи по заповненню теплоносієм систем опалення та теплових мереж. Місцеві органи влади мають активізувати взаємодію з Гідрометцентром та підприємствами теплокомуненерго для своєчасного початку опалювального сезону».

Нагадаємо відтак, що хоч тепло вже подають у Львові до чотирьох закладів, у ньому й Винниках, як повідомлялося, до опалювального сезону готують не всі будинки. А 23 вересня директор «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж інформував: «На сьогодні до 70% шкіл, лікарень та садків Львова можна подавати тепло».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів