Військові підтвердили, що просунулися вглиб Донбасу

12:30 2 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки 93-ї гвардійської механізованої Харківської бригади в інтернет-мережі «Facebook»

Зайняття пануючих висот дозволило краще контролювати противника та мати вигідні умови для оборони.

Українські військові зайняли нові позиції в «сірій зоні» – просунулися на 1,5 кілометра ближче до Бахмутської траси. Про це повідомляється на сторінці 93-ї гвардійської механізованої Харківської бригади в інтернет-мережі «Facebook».

«Бійці 93 окремої гвардійської механізованої Харківської бригади, які зараз виконують бойові завдання в районі проведення АТО, покращили своє тактичне становище, просунувшись вперед на відстань близько 1,5 кілометра в так звану «сіру зону» ближче до Бахмутської траси, де було облаштовано нові позиції. Лінію фронту вдалося трохи вирівняти, а зайняття пануючих висот дозволило краще контролювати противника та мати вигідні умови для оборони», – йдеться в повідомленні. 

Як зазначили в бригаді, просуванню вперед передували місяці копіткої роботи розвідувальних підрозділів, які вивчали місцевість та поведінку супротивника, особливості мінування ворогом даної території, маршрути руху диверсійно-розвідувальних груп терористів. Після проведення підготовчих заходів та розмінування (а терористи встановили в хаотичному порядку безліч мін та вибухових пристроїв, в тому числі й заборонених міжнародними конвенціями), механізовані підрозділи бригади вийшли вперед, в окремих випадках скоротивши відстань до позицій ворога до 200 метрів, та закріпилися. Також створено систему добре украплених та облаштованих опорних та спостережних пунктів.

«Втрати серед особового складу з’єднання відсутні, не дивлячись на те, що нові бойові позиції бригади постійно перебували й перебувають під вогнем артилерії (в окремих випадках – пропутінські сили навіть використовували 203-міліметрові самохідні гаубиці 2С7 «Піон»), мінометів калібром 120 та 82 міліметрів, гранатометів різних типів та систем, стрілецької зброї», – наголошується в повідомленні, опублікованому на сторінці 93-ї гвардійської механізованої Харківської бригади в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події.

Як інформував «ЩЛ», заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука повідомив у четвер, 1 червня, що Збройні Сили України поступово просуваються вглиб окупованої території Донбасу, виганяючи терористів із так званої «сірої зони».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів