Українська армія просунулася вглиб Донбасу

21:00 1 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

Наші військові відтепер ближче до Бахмутської траси, аніж раніше.

Збройні Сили України поступово просуваються вглиб окупованої території Донбасу, виганяючи терористів із так званої «сірої зони». Це підтвердив в інтерв'ю телеканалу «112 Україна» заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

Він підкреслив, що зайняті Збройними Силами України території належать їм згідно з мінськими угодами. Георгій Тука запевнив: «Мова йде про взяття під контроль українськими Збройними Силами тих територій, які називаються «сірими зонами». З точки зору збільшення території, яка контролюється центральною владою – так, збільшується така територія. Поступово. Але потрібно мати на увазі, що всі ці території, які ми взяли під контроль, зафіксовані мінськими угодами. Більш того, на превеликий жаль, частину територій, які там зафіксовані, ми відразу втратили, взяти те ж Дебальцеве. Ні сепаратисти, ні їхні кремлівські господарі не відчувають жодних докорів сумління і комплексів з цього приводу. Я вважаю, що ми робимо все абсолютно правильно. Сподіваюся на подальший успіх».

Про це повідомляється сьогодні, 1 червня, на телеканалі «112 Україна», де також поінформували: «У програмі «Донбас. Реалії» автори повідомили, що в ході так званої «повзучої» деокупації Збройні Сили України відвоювали близько 50 кв. кілометрів території на Сході.

Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» повідомила сьогодні, 1 червня: «Українська армія просунулася вперед ближче до Бахмутської траси, яка, за Мінськими домовленостями, має належати Україні. Для того щоб повернути ці півтора кілометри велась довга підготовка». 

Подробиці – на відео «Телевізійної служби новин» каналу «1+1»:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів