«Військове таксі» зібрало у Львові 52 тисячі гривень

10:00 27 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/backandalive

Волонтери планують придбати для 24-ї окремої механізованої бригади джип «Nissan Patrol» вартістю 82 тисячі гривень.

18-20 жовтня п'ятеро волонтерів – Віталій Дейнега, Галина Алмазова, Богдан Масляк, Олексій Дубинка та Андрій Римарук – провели на вулицях Львова за кермом автомобіля, придбаному за кошти, зібраними в Києві, благочинну акцію «Військове таксі». Віталій Дейнега розповів: «Ми зібрали у таксі 52 тисячі 90 гривень на машину для львівської 24-ї окремої механізованої бригади. Львівські пасажири #WarTaxi такі ж чудові, як і київські, але зі своїм львівським гонором і своїми історіями. Наприклад, Галя Кульба вдень працює фінансистом, а ввечері і в обід допомагає бійцям у шпиталі, а хлопець-анонім з Криму залишив на армію 20 тисяч гривень. Була також пасажирка з Росії, яка переїхала до Львова з Москви і почала допомагати нашій армії». 

За словами волонтера, були й неприємні моменти акції: «Спочатку львівська поліція намагалась арештувати машину «Військового таксі», потім хтось вкрав з неї номери. А пасажири, яких мали везти звичайні машини таксі, анульовували свої замовлення».

За кошти, зібрані під час акції у Львові, волонтери разом зі сервісом виклику таксі та приватних авто «Uklon» планують придбати джип «Nissan Patrol» вартістю 82 тисячі гривень. Решту волонтери також назбирали у Львові.

Кординатор з реклами та ЗМІ благодійного фонду «Повернись Живим» Тетяна Ромах розповіла: «Перед тим, як ця машина вирушить на фронт, вона потаксує у Дніпрі. Там волонтери також будуть збирати гроші на авто для місцевої бригади». 

Акція «Військове таксі» проходить у партнерстві з сервісом таксі «Uklon» у містах, де є його представництва. Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів