Відсьогодні на Львівщині патрулюватимуть 74 групи реагування (відео, оновлено)

22:40 11 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе презентувала у Львові в п’ятницю нові форми й методи роботи територіальних підрозділів Львівського обласного управління Національної поліції.

«Поліція розширює кордони. Відтепер – і в області – повідомили сьогодні, 11 лютого, тележурналісти, які також розповіли подробиці:

«Зі сьогоднішнього дня, 11 лютого, поліція патрулює не лише вулиці Львова, але й на дорогах всієї області. Група швидкого реагування — це новий формат роботи, завдяки якому поліцію можна викликати у будь-яке місто або село на Львівщині.

У відомстві кажуть, що чекати на виклик доведеться хвилин. Все залежить від стану доріг – не всюди вони в нормальному стані.

74 групи з 592 інспекторів нестимуть службу по 12 годин у дві зміни. «Для цієї роботи було відібрано колишніх інспекторів та працівників карного розшуку, які поки не пройшли атестацію. Проте це найкращі працівники, які добре зарекомендували себе на службі», – заявив в.о. начальника головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія».

Про це повідомили сьогодні, 11 лютого, на «Громадському телебаченні». Натомість у прес-службі обласного управління Національної поліції розповіли в четвер:

«Сьогодні, 11 лютого, у Львові відбулась презентація нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області. Участь у презентації взяла голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

«Відсьогодні громадський порядок та безпеку дорожнього руху у районних центрах та у сільській місцевості на Львівщині цілодобово забезпечуватимуть більше тисячі правоохоронців у складі 74 груп реагування.  Така організація роботи поліцейських забезпечить швидке реагування на повідомлення громадян, постійну присутність правоохоронців на вулицях сіл та містечок, а також підніме рівень довіри мешканців до працівників поліції.

За словами Хатії Деканоідзе, на Львівщині патрульні групи працюватимуть у семи районних центрах. Завдяки цим групам прогнозований час прибуття поліцейських на виклик у містах складатиме до семи хвилин, у віддалених населених пунктах – 20-30 хвилин.  

«Поліцейські мають пам'ятати, що вони повинні захищати безпеку людини і відреагувати на звернення. Головне, щоб вони були зорієнтовані на суспільство, на людину, адже кожен поліцейський у формі представляє обличчя держави», – зазначила Хатія Деканоїдзе під час презентації. 

Нагадаємо, експеримент щодо впровадження груп реагування на Львівщині розпочався у місті Самбір. За кілька місяців роботи поліції у новому форматі зросла довіра та збільшилась кількість звернень громадян до правоохоронців, а час реагування  на повідомлення мешканців скоротився до 7-15 хвилин.

Крім того, нещодавно свою роботу розпочали групи реагування патрульної поліції (ГРПП) у місті Біла Церква Київської області. Також на вчорашній спільній колегії МВС і Мін'юсту Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе повідомила про старт проекту, аналогічного до проектів Київщини і Львівщини, на баз поліції Харківської області».

Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 11 лютого:

«Громадський порядок та безпеку дорожнього руху у районних центрах та у сільській місцевості на Львівщині цілодобово забезпечуватимуть більше тисячі правоохоронців у складі 74 груп швидкого реагування. Про це йшлося під час презентації нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області за участі голови Національної поліції України Хатії Деканоідзе у четвер, 11 лютого,

Така організація роботи поліцейських забезпечить швидке реагування на повідомлення громадян, постійну присутність правоохоронців на вулицях сіл та містечок, а також підніме рівень довіри мешканців до працівників поліції. За словами Хатії Деканоідзе, на Львівщині патрульні групи працюватимуть у семи районних центрах.

Завдяки цим групам прогнозований час прибуття поліцейських на виклик у містах складатиме до семи хвилин, у віддалених населених пунктах – 20-30 хвилин. Хатія Деканоїдзе зазначила також: «Поліцейські мають пам'ятати, що вони повинні захищати безпеку людини і реагувати на звернення.Головне, щоб вони були зорієнтовані на суспільство, на людину, адже кожен поліцейський у формі представляє державу».

Своєю чергою, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив під час презентації, що для Львівщини це велика честь бути першою областю в Україні, де поширюється діяльність груп швидкого реагування. «Витоки цих реформ ідуть із Самбірського експерименту, коли громадськість спільно з експертами та консультантами з Європейського Союзу розпочали патрулювання району, – зазначив Ростислав Замлинський. – Бути першими завжди велика честь, зберегти цю першість – це неабияка відповідальність. Шановні поліцейські, бажаю вам бути мужніми, стояти на сторожі інтересів громадян і берегти закон».

Нагадаємо, експеримент щодо впровадження груп реагування на Львівщині розпочався у Самборі. За кілька місяців роботи поліції у новому форматі зросла довіра та збільшилась кількість звернень громадян до правоохоронців, а час реагування на повідомлення мешканців скоротився до 7-15 хвилин».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 11 лютого, «Щоденному Львову»:

«У Львові сьогодні відбулась презентація запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області, що проводиться на виконання наказу Голови національної поліції України від 22 січня 2016 року №53 «Про запровадження нових форм і методів роботи територіальних підрозділів ГУНП у Київській, Львівській та Харківській областях». Участь у заході взяли керівництво міста та області, т.в.о. начальника ГУНП України у Львівській області полковник поліції Дмитро Загарія, керівник відділу з регіонального співробітництва Консультативної місії ЄС Удо Моллер, а також голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка заначила:

«Мені дуже приємно сьогодні, що я знову опинилась в цьому чудовому місті. Це місто, яке заслуговує на все, це люди, які заслуговують на все. Вітаю з новим кроком. Ми поступово йдемо вперед. Багато працюємо над реформуванням та становленням національної поліції в Україні. Головне – ми повинні розуміти, що ми це робимо для людей, для малих дітей, які реально важливі для нашої країни. Я як людина, як мама, хочу, щоб ви працювали серцем. 

Сьогодні ми запускаємо біля 600 осіб, які будуть працювати у групах швидкого реагування. Це означає, що вони реагують на виклики, займаються лише одну позицію – вони поліцейські і обслуговують громадян. Це означає, що у маленьких містах вони доїжджають на виклик за сім-десять хвилин, а в селах – 20 хвилин.

Це важливо, бо кожна людина повинна відчути, що поліція допомагає і захищає. Кожна людина повинна відчути, що вона важлива для поліції, що ми працюємо по-іншому. Хочу, щоб ви працювали так добре, щоб у мешканців міста не залишалось запитань і вони одноголосно сказали б, що все добре, поліція нас захищає». 

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив:

«Два роки назад ми пережили Ніч Гніву, коли декілька тисяч львів’ян пройшли ходою по всіх райвідділах міліції, зайшли в прокуратуру у службу безпеки. Ми отримали  унікальну ситуацію, коли правоохоронці в більшості покинули свої робочі місця і місто Львів залишилося без належного захисту і без належної опіки. Громадськість взяла в свої руки безпеку в місті.

Тоді все місто – громадські організації, міська влада – патрулювали Львів. Рівень злочинності тоді, до речі, впав у два рази. Чому втікали правоохоронці? Бо боялися, що їх поб’ють. І, що цікаво, кожен знав, за що їх будуть бити.

Це в минулому. Сьогодні ми маємо зовсім інший підхід. Ми можемо багато говорити про складне життя в нашій державі, про великий рівень бідності, але одне ясне сонечко, яке ми сьогодні маємо – це наша нова поліція, це нові обличчя людей, це якісне технічне забезпечення і це керівник, який живе зранку до вечора тим, щоб дати  безпеку українцям. Зі сторони міської влади я особисто буду підтримувати всі ваші добрі справи, тому що питання безпеки завжди було, є і  буде питанням номер один».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів