У Львові замінили167 старих лампових світлофорів

15:54 8 травня 2024 р.

Фото до новини

ЛКП «Львівавтодор» продовжує роботи з заміни старих лампових світлофорів на нові світлодіодні. З запланованих 288 вже змонтовано 167 сучасних економних світлофорів. Загалом, на сьогодні у місті 80% світлофорів є енергоощадними.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Основними перевагами нових світлофорів є:

  • споживання у 5-10 разів менше електроенергії. Якщо одна секція старого лампового світлофора споживає 100 Вт, то світлодіодний українського виробництва – 15-18 Вт, а аналоги імпортного виробництва – 10-12 Вт;
  • краща видимість сигналів світлофора для водіїв та пішоходів;
  • підвищення безпеки для всіх учасників дорожнього руху.

«Крок за кроком змінюємо ситуацію і прагнемо, щоб старих аварійних лампових світлофорів у нашому місті не залишилося зовсім. Нові сучасні світлофори споживають в рази менше електроенергії і яскравіше світять. Після виконання запланованих робіт з заміни світлофорів старого зразка на нові, понад 90% світлофорів у Львові будуть економними і більш безпечними», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Читайте також: У Львові запрацював новий світлофор з адаптивним режимом

Загалом ЛКП «Львівавтодор» обслуговує 167 світлофорних об'єктів, а це -  понад 2100 світлофорів різного типу. Якщо на січень 2024 року у місті залишалось близько 600 лампових світлофорів, то зараз – вже близько 400.

До слова, у Львові побільшає світлофорних об'єктів, керувати якими можна буде в онлайн-режимі. Так, цьогоріч до центральної системи керування дорожнім рухом планують під’єднають ще 60 об’єктів. Це дозволить в онлайн-режимі спостерігати за роботою світлофорів, оперативно реагувати на екстрені ситуації, дистанційно переналаштовувати їх тощо.

Нагадаємо, на вулицях міста побільшає світлофорних об'єктів, керувати якими можна буде в онлайн-режимі. Так, цьогоріч до центральної системи керування дорожнім рухом планують під’єднати ще 60 об’єктів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів