Угорці привезли до Львова гуманітарку на сотні тисяч гривень

12:48 27 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: news.kharkiv.ua

28 квітня о 12.30 в Координаційному центрі збирання й роздавання гуманітарної допомогина вулиці Митрополита Андрея, 10 у Львові відбудеться надання гуманітарної допомоги для багатодітних кримсько-татарських родин та переселенців з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

«Сума, яку надали наші партнери з Угорської екуменічної служби допомоги, складає сотні тисяч гривень. На ці кошти закуплено продукти харчування, засоби гігієни, товари для дітей – усе, що потрібне багатодітним родинам. Це вже не перша допомога, яку надає Угорщина Українцям. Коли були події на Майдані, Угорська екуменічна служба почала збирати гроші для людей, які отримали травми. Багато фізичних осіб в Угорщині приєдналися до збору коштів. Програму, яка діє з лютого 2014 року, підтримав і уряд Угорщини.

Спочатку була надана допомога лікарні Михайлівського золотоверхого собору для лікування поранених на Майдані. Програма надання допомоги переселенцям на даний час також здійснюється в Івано-Франківській, Закарпатській, Харківській та Дніпропетровській областях», – розповів координатор з надання допомоги, голова правління регіонального громадського благодійного фонду «Право і Демократія» - Андрій Бурий.
 
Основні гуманітарні потреби для сімей переселенців на Львівщині були  визначені за допомогою  співпраці Фонду «Право і Демократія» з громадськими організаціями, які  здійснюють захист прав та інтересів переселенців, зокрема це такі організації як: ГО «Кримська Хвиля», ГО «Севастопольська правозахисна група», Благодійна організація «Хайтарма» та інші.

Загалом, за словами співкоординатора заходу з надання гуманітарної допомоги, активіста благодійної організації «Хайтарма» Енвера Бекірова, допомогу зможуть отримати 110 родин переселенців. Проте переміщених осіб наразі вже набагато більше, тому громадські організації та благодійники постійно працюють над пошуком нових джерел фінансування та налагоджують співпрацю з міжнародними структурами і фондами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів