У серпні на Львівщині запрацює диспетчерська служба контролю за автотранспортом

16:46 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vrda.gov.ua

GPS-навігатори обіцяють встановити на всіх 1436 автобусах, які курсують областю, до кінця року.

1 серпня на Львівщині має розпочати роботу в тестовому режимі єдина диспетчерська служба, котра відстежуватиме роботу приміського та міжміського пасажирського автотранспорту. З її допомогою здійснюватиметься контроль наявності автобусів на рейсі, дотримання ними графіку руху та маршруту.

Таке завдання у понеділок, 6 липня, дав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка представникам компаній, задіяних у формуванні автоматизованої системи керування рухом, серед яких «SoftServe», «MicroGIS» та ЛКП «Львівавтодор».

«На сьогодні із 694-х обласних маршрутів вже опрацьовано понад 100. В електронну базу внесено дані про наявні у перевізників транспортні засоби, зупинки на маршрутах, а також час прибуття на кожну зупинку. До 1 вересня буде опрацьовано дані понад 50 відсотків маршрутів», – розповів директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Щеп’як.

Паралельно також триває робота з обладнання GPS-навігаторами транспортних засобів, які працюють на приміських та міжміських маршрутах. До кінця року на усіх 1 436 автобусах, які курсують областю, будуть встановлені такі пристрої.

У квітні депутати Львівської обласної ради прийняли Програму з організації та безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах і вулицях міст Львівщини на 2015-2017 роки, відповідно до якої на Львівщині створять автоматизовану систему управління приміськими та міжміськими автобусними пасажирськими перевезеннями. Про це повідомили сьогодні, 6 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів