У Львові з 1 вересня посилять охорону шкіл (відео)

18:05 21 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили четвер у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, із такою ініціативою виступили в місцевому департаменті освіти.


Відео: ТРК «Україна»

У Львові з 1 вересня посилять охорону шкіл. Із такою ініціативою виступили в місцевому департаменті освіти.

Директорам порадили замінити звичних вахтерів на професійних охоронців. А по змозі – обладнати територію школи відеоспостереженням та обмежити вхід сторонніх людей.

Утім, після низки хибних повідомлень про замінування в навчальному закладі вирішили переглянути заходи безпеки. Нинішніх сторожів, швидше за все, відправлять на заслужений відпочинок.

Начальник департаменту освіти Львівської міської ради Галина Слічна зазначила з цього приводу: «Посилити охорону хочуть у всіх навчальних закладах міста. Але користуватися послугами спеціалізованих фірм сьогодні має можливість лише половина шкіл. Доступний спосіб знайшли у Львівській лінгвістичній гімназії. Тут встановили камери спостереження на зовнішній стороні будівлі». 

Своєю чергою, заступник начальника Управління ДСО у Львівській області Володимир Сарамака запевнив: «Під час робочого дня, тобто навчального періоду, патрулюватимуть наряди. Треба, щоб вони об'їжджали навчальні заклади і, відповідно, звертали увагу на підозрілих осіб, можливо, підозрілі предмети. А вчителі обіцяють провести для школярів уроки особистої безпеки».

Натомість заступник директора Львівської лінгвістичної гімназії Олег Маронюк розповів: «Під час навчального процесу охорона відбувається працівниками державної служби охорони, а в той проміжок часу після закінчення навчального процесу і до часу роботи нічного сторожа – то охорона на вході відбувається нашими силами. Але державних грошей не вистачило. Оплату послуг охоронної фірми взяли на себе батьки учнів».

Свою допомогу львівським школам запропонували і в Державній службі охорони. А вчителі обіцяють провести для школярів уроки особистої безпеки.

Про це повідомили четвер у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів