У Львові увірвалися в міськраду протестувальники проти незаконних забудов (відео)

12:22 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Вголос

Пікет під будівлею ЛМР влаштували у четвер мешканці вулиць Карманського, Лазаренка, Сахарова й Повітряної.


Відео: Вголос

Інфрмагенція «Вголос» розповідає інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Львів'яни увірвалися у міськраду, вимагаючи припинити незаконні забудови»:

«Сьогодні у Львові мешканці вулиць Карманського, Лазаренка, Сахарова, Повітряна влаштували під Львівською міською радою пікет проти незаконних забудов, які розгорнулися біля їхніх будинків. Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Біля наших будинків зносять дитячі майданчики, а натомість будують багатоповерхівки, а після того наші діти не мають, де бавитися. Також забудовують парк на Левандівці. Ми вимагаємо це припинити», – кажуть активісти.

Окрім того, вони розповідають, що люди постійно чергують під будинками, аби забудовники не приїхали і не почали роботу. Активісти під міською радою кричали «Ганьба», «Зупиніть незаконні забудови».

Перед початком акції до активістів вийшов директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів. Проте з мешканцями вказаних вулиць він так і не розмовляв, лише сказав журналістам, що сьогодні о 17:00 має відбутися зустріч з цими людьми, «де він має вислухати всіх і зрозуміти в чому проблема».

Активісти залишилися незадоволеними такою відповіді і увійшли у будівлю міськради та попрямували до кабінету Павліва, де змусили його пояснити, чому він дає дозволи на незаконне будівництво. Також львів’яни вимагали, щоб Павлів написав заяву на звільнення, проте він цього так і не зробив.

Після цього активісти пішли до кабінету міського голови Андрія Садового, який, як виявилося, у відпустці. Згодом активістів погодився прийняти перший заступник Садового Олег Синютка».

Натомість прес-служба міської ради повідомила сьогодні, 24 липня, «Щоденному Львову» з цього приводу таке:

«Сьогодні біля міської ради зібрались активісти, які виступають проти будівництва на вул Карманського, Лазаренка, Повітряній та пр Червоної Калини. З активістами поспілкувався директор департаменту містобудування Андрій Павлів.

Зокрема, він зазначив, що по усіх адресах проводяться зустрічі з мешканцями, під час яких обговорюють питання використання земельних ділянок та відповідність будівництва законодавству. Також Андрій Павлів сьогодні вкінці дня має зустрітись з активною групою мешканців вул Повітряної, аби розглянути усі документи щодо будівництва на цій вулиці. Директор департаменту містобудування розповів також:

«Мені було повідомлено, що прийдуть мешканці з 5 вулиць: пр Червоної Калини, 109, Карманського, Повітряна, Сахарова та Лазаренка. Про кожен об’єкт треба говорити окремо. 

Якщо ми говоримо про Червоної Калини, 109, то у нас уже відбулося кілька зустрічей з активною громадою і в школі, і на вулиці. Після того було кілька зустрічей у мене в кабінет, де ми обговорили, що ми будемо робити далі.

Була пропозиція мешканців про те, щоб влаштувати сквер та благоустрій на пішохідному бульварі і не забудовувати його ні малими архітектурними формами, ні кіосками, ні кафе. Це є бажання мешканців. 

По вулиці Карманського на сьогоднішній день уже теж відбулося кілька зустрічей. Тривають суди і зі сторони забудовника, і зі сторони мешканців. Ми чекаємо на результат, щоб ми отримали вже якийсь певний вердикт на рівні судових розмов. 

Контакти в нас є постійні з мешканцями, вони вже також неодноразово були в мене у кабінеті, і ми обговорюємо з ними, яка може бути співпраця і використання земельної ділянки.  По вулиці Повітряній я ще не зустрічався з мешканцями, але сьогодні о 17:00 год, з ініціативи керівника Залізничного району, запрошена активна група до мене. Я їх вислухаю і покажу ті документи, які є в департаменті.

Щодо вулиці Лазаренка ніяких документів, звернень на забудову у департаменті немає. Вулиця Сахарова – Куликівська – там конфлікт був уже неодноразово. Також там йдуть перемовини.

О 17.00 год проведе зустріч з активними мешканцями з вул Повітряної.  О 17:00 год будуть показані документи.

Ми зможемо спільно побачити документи, що є у департаменті, і визначити, чи це є прибудинкова, чи паркова територія. Департамент містобудування не видає дозволи на будівництво. А наказ є на умови та обмеження, який опирається на відповідну документацію.

Я запросив працівників управління земельних ресурсів, керівника управління екології і представників управління архітектури. Ми покажемо усі документи. Вони покажуть увесь картографічний матеріал та інші документ, на підставі яких було зроблено ті чи інші висновки.

Ми говоримо лише про компетенцію департаменту містобудування ЛМР.  Будь-які проектні роботи, на які ми видаємо умови та обмеження, розробляються сертифікованою організацією, і вона несе відповідальність за паркувальні місця, поверховість та за будівництво.

Ми не маємо права робити експертизу та змінювати цей проект. Це має право робити виключно державний орган – Державна експертиза, яка перевіряє правильність проектування та виконання будівельних робіт.

Більшість ділянок, проти будівництва на яких сьогодні витупали активісти, перебувають в оренді.  Ділянка на пр Червоної Калини, 109, є в оренді на 10 років від 2010 року. 

Земельна ділянка по Карманського є приватною власністю. По вулиці Повітряній – оренда.

Щодо вул Лазаренка я не володію інформацією, бо там є акти Львівської Політехніки і інших приватних структур. По вул Сахарова – Куликівській, якщо не помиляюся, є оренда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів