У Львові зустріли 70 прикордонників, які завершили відрядження на Донеччину (відео, оновлено)

21:18 8 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Микола Тис/ZIK

Більшість прикордонників, які повернулися з Маріуполя, – мобілізовані й проходять службу в Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах на Львівщині.

У Львові сьогодні знову зустрічали прикордонників, які близько шести місяців виконували своє бойове завдання на сході України. Львів'яни традиційно принесли з собою українські прапори, синьо-жовті кульки та квіти, і вигуками «Герої» зустріли українських захисників.

Старший офіцер сектору з питань взаємодії ЗМІ Західного регіонального управління, підполковник Роман Стахів, зазначив: «Сьогодні додому повернувся черговий підрозділ прикордонників, який ніс службу поблизу Маріуполя в зоні АТО. Зараз відбувається планова ротація. Хлопці повертаються в місця дислокації своїх постійних підрозділів. Вони несли службу на блокпостах, приймали участь у проведенні АТО. Після повернення матимуть певний час для відпочинку. І далі вже відповідно до плану служби, приступлять до охорони кордону». 

Прибула група військовослужбовців окремої бойової прикордонної комендатури «Великі Мости-2», які виконували завдання в секторі «М». Зараз проводиться заміна з особовим складом Львівського прикордонного загону, який вибув для виконання завдання.

«На даний час по окремій бойовій комендатурі «Зоря» важкопоранених нема, але були випадки обстрілу по цьому підрозділу. Поранені були в окремій бойовій прикордонній комендатурі «Великі Мости-1». Вони вже прибули: два військових поранені. Один знаходиться на лікуванні в Київському клінічному госпіталі, інший – у Дніпропетровську», – повідомив заступник начальника Західного регіонального управління».

Про це розповіли сьогодні, 8 липня, в київському інтернет-виданні «iPress.ua».

«70 прикордонників повернулися із зони бойових дій у Львів. Впродовж майже п’яти місяців бійці окремої прикордонної комендатури «Великі Мости-2» несли службу поблизу Маріуполя. На львівському залізничному вокзалі їх зустрічали рідні та друзі», – повідомили сьогодні, 8 липня, на телевізійному «5 каналі». Натомість у прикордонному відомстві розповіли в середу:

«Близько 70 прикордонників прибули до Львова. З лютого вони несли чергування на блокпостах поблизу та вздовж лінії розмежування в Донецькій області.

Більшість прикордонників, які повернулися – мобілізовані і проходять службу в Кінологічному навчальному центрі у Великих Мостах на Львівщині. На головному залізничному вокзалі прикордонників зустрічали родичі, друзі і просто небайдужі львів’яни.

З поверненням до Львова героїв вітали букетами квітів і синьо-жовтими кульками. А заступник начальника Західного регіонального управління Держприкордонслужби Костянтин Безпалько подякував військовослужбовцям за виконання усіх поставлених перед ними завдань».

Про це повідомили сьогодні, 8 липня, на сторінці «Державна прикордонна служба України – Західний кордон» в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів