У Львові стартувала конференція щодо спільного навчання ДСНС України й НАТО

22:40 29 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДСНС

Розпочала роботу плануюча конференція щодо спільного міжнародного навчання ДСНС України та НАТО із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Ukraine -2015».

29 червня у Львові розпочала свою роботу плануюча конференція щодо спільного міжнародного навчання Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Євроатлантичного координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації цивільного характеру з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Ukraine -2015». Конференція триватиме з 29 червня до 2 липня. Участь у конференції беруть рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники країн-членів НАТО та партнерів, фахівці Міністерства охорони здоров’я, представники місцевих органів влади Львівської області.

Керівник ЄАКЦРК Гюнтер Бретшнайдер розповів про основні завдання, які заплановані на період проведення конференції. Так,  згідно з програмою конференції учасники обговорять корективи, внесені до основного сценарію, розклад навчань та часові показники, відпрацюють структуру управління навчанням та презентують інструкції щодо проведення навчання «Ukraine -2015».

Під час свого виступу директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорій  Марченко зазначив: «Ми раді співпрацювати із нашими колегами з інших країн. Обмін досвідом є важливим елементом для успішної практичної діяльності, та вміння кооперувати сили в умовах ліквідації масштабних загроз. Окрім цього, це важливий крок на шляху до інтеграції нашої служби у міжнародну спільноту рятівників».

Гюнтер Бретшнайдер подякував українцям за організовану зустріч та розповів про основні вправи, які чекатимуть рятувальників під час навчань«Ukraine -2015»: «Основною метою наших тренувань – є відпрацювання навичок оперативного та ефективного реагування на надзвичайні ситуації різного характеру. Рятувальники усіх країн-членів НАТО вже давно співпрацюють для ліквідації наслідків масштабних небезпечних подій, і ми будемо лише раді залученню українських фахівців до нашої команди».

Конференція та самі міжнародні навчання проводяться в рамках виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік, з метою подальшого поглиблення співробітництва між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Північноатлантичним альянсом у сфері цивільного захисту населення, відпрацювання порядку взаємодії під час запобігання та реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру. Про це повідомили сьогодні, 29 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласного управління ДСНС України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів