У Львові списали з балансу місцевих рад 44% будинків

10:45 15 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: berdychiv.info

У Львові триває процес списання будинків з балансу місцевих рад.

Про це повідомили в понеділок, 15 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Станом на сьогодні списано 44% будинків».

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк пояснила «Управляючі компанії, з якими мешканці укладають угоди на обслуговування, згідно з чинним законодавством України зобов’язані погоджувати тарифи на обслуговування будинку з мешканцями. Натомість органи місцевого самоврядування не регулюють тарифну політику, адже йдеться про правовідносити між управляючою компанією і мешканцями».

«Коли списується будинок з балансу місцевих рад і визначається управляюча компанія, яка управлятиме цим будинком, то проводяться збори мешканців з управителем. І власне на зборах визначається тариф по якому будуть працювати з мешканцями – визначається розмір квартирної плати, оплата аварійної служби, обслуговування ліфтів тощо. Це все обговорюється і наводяться конкретні цифри, і люди знають, який розмір квартплати буде в майбутньому», – поінформувала також Ірина Маруняк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів