У Львові розпочалися міжнародні навчання рятувальників

17:00 26 вересня 2016 р.

Польські пожежники поділилися з українськими досвідом проведення масової деконтомінації потерпілих.

На Львівщині розпочалися навчання українських та польських рятувальників в рамках програми «Польська допомога 2016». Про це повідомили сьогодні, 26 вересня, в прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також розповіли, що 26 вересня його фахівці зустрілися із делегацією Головної школи пожежної служби Варшави в рамках реалізації програми проведення теоретичних та практичних навчань згідно проекту «CBRN» – хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – транскордонна безпека і співпраця», які проводять з метою покращення знань і підвищення рівня підготовки українських рятувальників щодо відповідної організації дій за призначенням під час хімічних небезпек та у разі надзвичайних ситуацій і стихійних лих транскордонного характеру. 

Під час сьогоднішньої зустрічі рятувальники обговорили створення методичних рекомендацій для українських рятувальників по проведенню масової деконтомінації потерпілих. Зокрема, польські вогнеборці поділилися своїм досвідом у розробленні «Засад організації деконтомінації в умовах зараження в осередках «CBRN» у випадках масових заражень», які вони розробили напередодні Світових днів молоді у Польщі. 

Ця інструкція містить у собі алгоритм здійснення оцінки ризиків, розпізнавання загроз: чи це біологічна, чи хімічна або радіаційна загроза. Також у документі прописано порядок здійснення розвідки осередку забруднення, прийняття рішень, планування розміщення пункту деконтомінації. 

В інструкції описано організацію проведення деконтомінації, як індивідуальної так і масової. Знезараження у цих пунктах не можна усунути повністю, і основна функція таких пунктів деконтомінації – знизити рівень забруднення до мінімального. 

Навчання українських та польських колег триватимуть у Львові до 30 вересня. В рамках цих відпрацювань, заплановано провести комплексі навчання для фахівців ДСНС по реагування на небезпечні події із токсичними речовинами.

Про це повідомили сьогодні, 26 вересня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів