У Львові підтоплено будинок, п’ять підвалів і присадибну ділянку (відео, оновлено)

13:17 27 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

26 травня внаслідок проходження атмосферного фронту над територією області, який супроводжувався сильною зливою, відбулось формування значного місцевого та схилового стоку у Львові, Миколаївському, Бродівському, Яворівському, Самбірському та Пустомитівському районах.

Як поінформували в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, вчора, внаслідок проходження атмосферного фронту над територією Львівської області, який супроводжувався сильною зливою, відбулось формування значного місцевого та схилового стоку. підтоплено житловий будинок, чотири підвали житлових будинків, підвал ТОВ та 1 присадибну ділянку.

Зокрема, на вулиці Коновальця, 33 у Львові підтоплено внаслідок негоди підвал ТОВ «Сінева Україна» (вже відкачано 50 кубічних метрів води, а на вулиці Торф’яній – підвали житлових будинків №11, №15, №19 і №21 та прилегла територія (вже відкачано 1206 кубічних метрів води).  Натомість у Брюховичах підтоплено житловий будинок та присадибну ділянку на вулиці Кленовій,1 (вже відкачано 75 кубічних метрів води).

Як розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, на вулиці Лемика, 30а у Львові впало дерево, а на Кривоноса – гілки дерев. Зараз чистять від намулу вулиці Підвальну, Городоцьку, Франка.

За словами голови Франківської районної адміністрації Руслана Кандибора, на вулиці Володимира Великого, 89 дерево впало на дві машини. Зафіксовано протікання дахів, підтоплено вулиці Вітовського й Сахарова. А голова Шевченківської районної адміністрації Олександр Удовенко розповів: «У п’яти будинках залило підвали, воду вже викачали. На вулиці Грінченка протекли дахи».

У Залізничному районі залило підземний перехід на вулиці Городоцькій. «Воду там викачують. Також є протікання дахів у кількох квартирах на Привокзальній», – розповіла голова Залізничної районної адміністрації Надія Банах.

На вулиці Стуса змило 250 квадратних метрів асфальтного покриття. «У будинку №59 на вулиці Стрийській протік дах. Також на території району зафіксовано ще два будинки, де є протікання покрівлі», – розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк.

Як розповів голова Личаківської районної адміністрації, на вул.К.Левицького чистять покриття від намулу. Від негоди постраждала і школа №42. Як зазначила директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна, з фасаду «зняло» утеплення.

«Вже встановлено риштування і тривають відновлювані роботи», – сказала Галина Слічна. Також, за інформацією радника міського голови з влаштування велоінфраструктури Олега Шміда, вчорашня негода пошкодила болард на вулиці Руській.

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради. Раніше в департаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації розповіли в середу:

«На Львівщині підтоплено два житлових будинки, 15 підвалів будівель та шість присадибних ділянок. Зруйновано одну господарську будівлю, відсутній доїзд до частини села (80 домогосподарств) та вітром пошкоджено покрівлю одного житлового будинку. Для проведення робіт та оцінки обстановки наслідків негоди від ДСНС залучалось вісім одиниць спеціалізованої техніки, сім МП та 42 особи, сім оперативних районних відділів (секторів), якими було відкачано 1416., 5 кубічних метрів води:

у Львові підтоплено житловий будинок, чотири підвали житлових будинків, один підвал ТОВ та одну присадибну ділянку, зокрема:

підвал ТОВ «Сінева Україна» на вулиці Коновальця, 33 (відкачано 50 кубічних метрів води) та чотири підвали житлових будинків №11, №15, №19 і №21 на вулиці Торф’яній та прилегла територія (відкачано 1206 кубічних метрів води);

у селищі Брюховичі ідтоплено житловий будинок та присадибну ділянку на вулиці Кленовій, 1 (відкачано 75 кубічних метрів води), 

у Миколаєві підтоплено два підвали житлових будинків і дві присадибні ділянки на вулицях Шевченка, 13 та Зелена, 3 (відкачано 36,5 кубічних метрів води);

у Бродівському районі схиловим стоком зруйновано господарську будівлю та підтоплено підвал житлового будинку в селі Суховоля (відкачано 25 кубічних метрів води);

у Яворівському районі підтоплено житловий будинок, шість підвалів житлових та господарських будівель і три присадибні ділянки, відсутній доїзд до частини села Мальчиці через пошкоджене дорожнє полотно, у Мальчицях підтоплено шість підвалів житлових та господарських будівель та три присадибні ділянки, стічними водами розмито дорожнє полотно довжиною п’ять метрів, відсутній доїзд до 80 домогосподарств, на місці працювала ОГ Яворівського РВ, у селі Страдч підтоплено житловий будинок (відкачано 30 кубічних метрів води);

у Самбірському районі підтоплено підвальне приміщення піцерії «Бістро» та прилегла територія на вулиці Валовій, 9 у місті Рудки (відкачано 19 кубічних метрів води);

у Пустомитівському районі вітром зірвано металеву покрівлю на площі 27 квадратних метрів з приватного житлового будинку (розміром 10 х 5) на вулиці Старе Село, 42 у селі Кам’янопіль.

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології 27 травня зберігатимуться складні погодні умови – сильні дощі, в окремих районах сильні зливи, грози, пориви північно-західного вітру та шквали 17-22 метрів за секунду, подекуди град.

Як інформував «ЩЛ», злива перетворила Львів на Венецію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів