Трамвайна колія на Сихів готова на 95%, – «Львівавтодор»

15:45 21 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Головний інженер компанії «ONUR» Олександр Добоні повідомив у п’ятницю: «Залишилося прокласти 150 метрів колії, але роботи ведуться з нуля, тому до середини листопада не встигнемо завершити».

У прес-службі Львівської міськради запевнили сьогодні, 21 жовтня, що трамвай на Сихів поїде вже всередині листопада. У її повідомленні також мовиться: «До анонсованого відкриття колія готова на 95%. На початку трамвай курсуватиме від площі Соборної до кінотеатру імені Довженка, а вже до кінця року маршрут буде повним – до вулиці Вернадського».

У прес-службі міськради також поінформували, що, як розповіли їй у комунальному підприємстві «Львівавтодор», йому залишилося з’єднати 120 метрів колії на перехресті вулиці Угорської та проспекту Червоної Калини, завершити роботи із встановлення хідників, контактної мережі, зовнішнього освітлення та частини асфальтного покриття на перехресті, відтак, на початку листопада планують здійснити тестовий проїзд трамваєм, щоб перевірити, чи все працює. Але водночас у прес-службі міськради цитують головного інженера компанії «ONUR» (Туреччина) Олександр Добоні, який повідомив, що його працівники не встигнуть завершити прокладання трамвайної колії до середини листопада.

Дослівно ж він сказав: «Нам лише кілька днів тому передали ділянку ринку «Санта-Барбара», тут залишилося прокласти 150 метрів колії, але роботи ведуться з нуля, тому до середини листопада не встигнемо завершити. Ділянка від ринку і до кінцевого розворотного кільця повністю готова. Тому з кінця року трамвай курсуватиме за повним маршрутом».

У прес-службі міськради також поінформували, що паралельно ведуться роботи із будівництва колектору, станом на сьогодні його готовність становить 85%. Натомість роботи, які проводили під проїжджою частиною, виконані і зараз на цій ділянці завершують встановлення плит та рейок.

Новий колектор буде готовий до експлуатації наприкінці року, і тоді старий, аварійний колектор, буде відключено. Керівник ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза уточнив: «Частина нового колектору від входу у парк «Залізна Вода» і до АЗС вже підключена, повне переключення на новий колектор буде здійснено до кінця року».

За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», за маршрутом на Сихів курсуватимуть 13 трамваїв, інтервал руху складатиме п’ять-шість хвилин. Директор ЛКП Михайло Сидорович уточнив: «Графік руху трамваю на Сихів – зі 6.30 до 22.30. При необхідності, його можна буде переглянути і продовжити до 23:00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів