Скарги львів’ян на сморід призвели до чергового дослідження його причини

16:48 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: myreport.com.ua

Зокрема в диспетчерську службу «Львівводоканалу» зверталися мешканці центральної частини міста, вулиць Зеленої й Городоцької та мікрорайону Рясне.

Як повідомляє сьогодні, 23 квітня, прес-служба міської ради, ЛМКП «Львівводоканал» досліджує причини поширення неприємного запаху у місті – оскільки під час Великодніх свят відновилися скарги львів’ян на неприємний запах у місті. Зокрема, у диспетчерську службу ЛМКП «Львівводоканал» зверталися мешканці центральної частини міста, вулиці Зеленої, Городоцької, мікрорайону Рясне. Відтак у ЛМКП «Львівводоканал» запевняють:

«Ми моніторимо скарги мешканців на неприємний запах в інтернеті на інтерактивній карті. Вже доволі тривалий час зауважень щодо неприємного запаху до нас не надходило. Однак, саме на Великдень ситуація погіршилася.

Містом ширився неприємний запах, причину якого зараз ми не можемо ствердно визначити. Ми припускаємо, що відбулися несанкціоновані скиди висококонцентрованих органічних стоків, які спричиняють появу неприємних запахів.

Відтак служба каналізаційного господарства відновила аналітичну роботу по дослідженню вмісту сірководню в контрольних колодязях підприємств. Для дослідження вмісту сірководню використовують два газоаналізуючі прилади, які цілодобово здійснюють відбір газоповітряної суміші та передають результати аналізу через супутниковий зв'язок на сервер підприємства. розповіли у ЛМКП 

Зважаючи на попередні результати використання приладів, можемо очікувати на пікове зростання вмісту сірководню в певні години доби. Це було дуже чітко видно на минулорічних графіках.

Вміст сікроводню в повітрі періодично збільшувався в кілька разів, особливо у нічні години доби, у святкові та вихідні дні. Це свідчить лише про одне – якість каналізаційних стоків у ці години змінювалася».

«Львівводоканал» також закликає промислові підприємства міста ретельно стежити за технологічними процесами, щоб не допускати до скидів каналізаційних стоків з перевищеннями гранично допустимих концентрацій.

Як повідомляв «Щоденний Львів», львів’янам знову дошкуляє неприємний запах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів