Львів’янам знову дошкуляє неприємний запах

13:42 23 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

У ЛКП «Львівводоканал» припускають, що його появу спричинив залповий скид неочищених стоків.

У Львові, особливо в центрі міста, знову з'явився неприємний запах, який найбільше відчувається уранці. У ЛКП «Львівводоканал» припускають, що появу смороду на Великодні свята спричинив залповий скид неочищених стоків котрогось із підприємств.

Прес-секретар «Львівводоканалу» Уляна Горбата повідомила з цього приводу: «Впродовж вихідних надійшло багато скарг на неприємний запах у Львові. Нарікали на сморід не лише мешканці центральної частини міста, а й Рясного і Лапаївки. Через надмірну кількість скарг на сморід у місті сьогодні в міській раді навіть скликали нараду, на якій «Львівводоканал» отримав завдання провести додатковий моніторинг скидів підприємств. Поки що ми не можемо стверджувати, ми лише можемо припускати, що були здійснені якісь залпові скиди неочищених стоків».  

За словами Уляни Горбатої, виявити підприємство, яке у святкові дні скидало надміру концентровані стоки, можна за допомогою приладів, які встановлені в каналізаційних колодязях і цілодобово здійснюють відбір зразків повітря. Результати моніторингу в онлайн режимі вони передають водоканалу.

Утім, під час свят ці прилади не працювали. Відтак прес-секретар «Львівводоканалу» наголосила: «Зловити порушника можливо лише в одному випадку – якщо стоки цього підприємства будуть взяті на аналіз і результати покажуть перевищення. Але, власне, спіймати і довести, що саме це підприємство здійснило викид – дуже складно. Доводити це потрібно у суді, пред'являти претензії. А суд бере до уваги лише ті докази, які передбачені чинним законодавством. Та й пов'язати, що надмірно концентровані стоки підприємства призвели до неприємного запаху – також складно. Це проблема, з якою ми б'ємось багато років». 

Уляна Горбата також запевнила, що очисні споруди міста працюють у звичному режимі, тож вони не могли стати причиною появи неприємного запаху. Повідомляючи про це з посиланням на інформагенцію «Вголос», «Gazeta.ua» нагадує, що у Львові не смерділо майже рік, однак додає: «Втім давня проблема нагадала про себе під час Великодніх свят».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів