Ремонт доріг у Львові оцінили на «3» за п'ятибальною шкалою

21:08 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Хід ремонтних робіт доріг у Львові за п’ятибальною системою можна оцінити на «трійку».


Відео: Львівський прес-клуб

Таку оцінку дав сьогодні, 8 жовтня, під час публічних дебатів на тему: «Хто матиме якісні дороги на Львівщині після децентралізації влади?»,  які відбулися у Львівському прес-клубі, кандидат до Львівської міської ради від партії «УКРОП» Іван Гринда. 

- До кінця листопада мав би бути закінчений ремонт на вулиці Промисловій, яка ремонтується за європейські кошти. А зараз ми не знаємо, коли він закінчиться. В жовтні різати асфальт і заблокувати один з найбільших районів Львова, як ми це бачимо по вулиці Сихівській та Червоної Калини, - неприпустимо, - каже він.

За його словами, грошей для ремонту доріг достатньо. А от людей, які би фахово розподіляли їх – немає.
- Я не задоволений ремонтом. Тому що маючи такий бюджет і зайти в зиму з цими дорогами! Незрозуміла ситуація, коли закінчиться ремонт доріг у Львові. Львів’ян не цікавить хто робить, їх цікавить якість робіт і щоби було зроблено швидко, - вважає він.

Як приклади безгосподарності він називає ще кілька розритих вулиць.
- Ми бачимо, що твориться на Підзамче, вулиця Хмельницького. Вона мала бути до кінця листопада здана. А коли буде  - я не знаю. В середині вересня мало бути відкрите перехрестя вулиць Короленка-Лисенка,  а ви бачите, що там діється, - каже депутат від «УКРОПу».

Його підтримує і конкурент на цих виборах, претендент до міської ради від партії «Громадський рух «Народний контроль» Андрій Стецьків.

- Тільки бюджет розвитку Львова перевищує сьогодні 800 млн гривень. Це - колосальні кошти. Треба просто правильно їх використовувати і не красти. Треба правильно приймати рішення. Наприклад, я вважаю помилковими рішення, що міська влада почала ремонтувати проспект Свободи, який був не в такому жахливому стані. А ось з вулицею Стуса, таке враження, ми ввійдемо в зиму. Площу перед церквою Юра зробили, пам’ятник відкрили, а дорогу кинули, її чомусь не роблять. Тут не треба фінансів, тут треба приймати правильні рішення, - перелічує дорожні «гріхи» місцевої влади він. 

На думку Івана Гринди, такий безлад у Львові через те, що всі роботи виконує одна фірма. І вона просто не встигає. А якби роботу грамотно поділили між кількома учасниками, то вже би й трамвай на Сихів їздив.

- Кошти на прокладання трамвайної колії на Сихів є, але проблема з підрядником,  який буде виконувати роботи з каналізування,тому що там потрібна заміна колектора. У лютому-березні вже було визначено, але чомусь все відтягується. Я думаю, що якщо трамвай на Сихів  поїде через рік, то це буде дуже добре. Моя позиція була така, що не тільки «Онур» має виконувати роботи, мають бути дві конкурентних європейського рівня фірми. Тоді би вони швидко працювали., - каже він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів