Практично на всіх нафтобазах Львівщини виявлено недоліки, які суттєво впливають на їх безпеку

20:32 27 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: nafta.lviv.ua

Упродовж 15-24 липня на території Львівської області обстежили всі об'єкти зберігання нафтопродуктів.

Загалом перевірку здійснено на 12 із 18-ти існуючих нафтобаз (шість нафтобаз не функціонують). Практично на усіх об’єктах виявлено недоліки, а роботу двох нафтобаз потрібно призупинити. Про це повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Віктор Борисенко, який також розповів: «Практично на всіх об'єктах виявлено недоліки, які суттєво впливають на стан техногенної і пожежної безпеки та надійність охорони периметру території».

Зокрема, на окремих нафтобазах недостатньо піноутворювача, відсутні стаціонарні установки автоматичного пінного пожежогасіння, а також немає стаціонарних установок охолодження резервуарів. На жодній із обстежених нафтобаз та ПАТ «Дрогобицький НПК-Галичина»  не впроваджено систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Проте ці недоліки можна усунути».

Дві нафтобази – ТзОВ «РТ «Капітал» на вулиці Зубрицького, 7 у Львові та ПП «Бізнес Ойл», що у селищі Куликів, мають суттєві недоліки і потребують призупинення виробничої діяльності. Віктор Борисенко зазначив: «На обох підприємствах практично відсутня охорона, немає доїзду пожежних машин до місць розвантаження нафтопродуктів, уся територія забруднена мазутом та нафтопродуктами, а також відсутні первинні засоби пожежогасіння. За грубі порушення вимог пожежної та техногенної безпеки на ПП «Бізнес Ойл», інспекцією техногенної безпеки ДСНС України видано припис щодо заборони експлуатації нафтобази. Додаткове обстеження нафтобази ТзОВ «РТ «Капітал» заплановано  на 5 серпня».

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів