Пожежу на сміттєзвалищі неподалік Львова ліквідували (відео, оновлено)

16:15 30 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

До ліквідації займання залучалися 64 рятувальники.

«Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі ліквідували», – повідомили сьогодні, 30 травня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«За інформацією міського департаменту житлового господарства та інфраструктури, у суботу близько обіду надійшло повідомлення про загоряння на сміттєзвалищі, що у селі Великі Грибовичі в Жовківському району. Оперативно розпочали роботу щодо локалізації та гасіння пожежі.

Станом на 07.40 у понеділок, полум’я загасили майже повністю, і впродовж дня обробляли струменем води всі підозрілі місця, на яких ще могло виникнути загоряння. Усього задіяно понад 20 одиниць техніки. Начальник управління житлового господарства міста Юрій Голець зазначив:

«Комунальні служби спрацювали так, як мали спрацювати. Пожежники, в силу можливостей та технічного оснащення, зробили майже героїчний вчинок. Ми маємо розуміти, що могла бути небезпека суцільного загоряння. На смітнику це дуже велика пожежа.

Ми вчора розмовляли зі спеціалістами з Міністерства надзвичайних ситуацій. Однозначно виглядає як занесення стороннього вогнища з боку, бо місце, де загорілось, не є характерним для цього.

Зараз працівники Жовківського райвідділу працюють над цим питанням. Тож незабаром буде офіційний висновок щодо причин виникнення пожежі.

Щодо ситуації з перекриттям мешканцями села дороги: ми спілкувалися з ними і сьогодні, і вчора. Вимоги зрозумілі, конкретні. Однак незрозуміле інше. Два тижні тому ми разом із радником міського голови зустрічалися із цими мешканцями та пояснили їм, яким чином рухаємось щодо рекультивації сміттєзвалища.

Зроблено перший етап – етап відводу фільтрату. Це те, що люди вимагали робити першочергово. Усі роботи, які ми робимо щодо рекультивації, ми узгоджували з громадою сіл Малехова та Грибович.

І на їхню вимогу проект було названо комплексним, адже є багато проблем – не лише сміття: скажімо, гудрони, які шкідливіші в десятки, а то й сотні разів, ніж смітник. Другим етапом має стати так звана дегазація полігону. Тож для мене така вчорашня реакція є незрозумілою».

Раніше в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС опублікували в понеділок прес-реліз «Інформація про стан загоряння на території сміттєзвалища в селі Великі Грибовичі Жовківського району станом на дев’яту годину 30 травня 2016 року», в якому повідомили:

«29 травня о 05:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу біля села Збиранка Жовківського району на території сміттєзвалища твердих побутових відходів ЛКП «Збиранка». У зв’язку із відсутністю поблизу сміттєзвалища вододжерел, для гасіння пожежі вогнеборцями прокладено магістральну лінію довжиною близько трьох кілометрів та організовано підвіз води водовозами із відстані близько п'яти кілометрів.

29 травня о 18:20 пожежу локалізовано, а 30 травня о 07:40 повністю ліквідовано на площі 2000 квадратних метрів До ліквідації займання від ДСНС залучалися 64 рятувальники та 16 одиниць спецтехніки, від комунальних підприємств Львова 23 чоловік та 12 одиниць техніки. Причини виникнення займання встановлюються».

Натомість начальник прес-служби Львівського обласного управління Віталій Туровцев повідомив сьогодні, 30 травня, в ефірі телеканалу «112 Україна»: «На даний момент ще залишається ліквідувати 200 квадратних метрів пожежі. Пожежа повністю локалізована. На даний момент задіяні 14 одиниць техніки від ДСНС, прокладено магістральну лінію, організовано додатковий підвіз води. Залучено 50 рятувальників для гасіння пожежі. Причини займання встановлюватимуться після повної ліквідації вогню». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів