Польські фермери планують чергову хвилю протестів

15:26 18 березня 2024 р.

Фото до новини

Фермери очікують на практичне втілення реформ «Зеленого курсу», оголошених Європейською комісією.

Польські аграрії готують посилену хвилю протестів на середу, 20 березня. Наразі повідомляється про протести у понад 420 населених пунктах Польщі. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Фермери очікують на практичне втілення реформ «Зеленого курсу», оголошених Європейською комісією. Вони наголошують, що запропоновані зміни до про-екологічної програми для сільського господарства не відповідають їхнім очікуванням. З цієї причини вони готують подальші акції протесту.

Читайте також: Польські фермери заблокували кордон з Німеччиною та Словаччиною

Найбільше — 40 протестів — станом на понеділок, 18 березня, подали фермери з Великопольського воєводства. Себастьян Дзямський з організації Rola Wielkopolski зазначає, що протестувальники вимагають зменшення вимог і відмови від контролю над дрібними фермерськими господарствами, які виробляють продукцію для ринку: «Це нас не влаштовує. До 10 гектарів ми не повинні мати цього контролю. Але насправді більшість фермерів, які протестують, це великі господарства, понад 10 гектарів. Добре відомо, що ті, хто мають 10 га, не живуть лише з ферми, а ще й десь працюють. Тож тепер, якщо вони не контролюватимуть ці маленькі ферми, то через деякий час вони будуть контролювати ще більше нас. Таке моє враження».

Представники Замойського фермерського товариства вважають, що Європейський Союз повинен відмовитися від запропонованого заліснення частини земель. Згідно з останньою пропозицією ЄС — така практика буде додатково оцінена.

Державам-членам також буде надано можливість вносити зміни до своїх стратегічних планів двічі на рік — зараз вони можуть робити це один раз.

Зміни, запропоновані Європейською комісією у п'ятницю, 15 березня, ще мають бути затверджені Європарламентом та Європейською Радою. Крім змін до «Зеленої угоди», фермери очікують на підтримку у зв'язку зі складною ситуацією на ринку зернових, а також на обмеження імпорту сільськогосподарської продукції з України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів