Піротехніки знищили на Львівщині чотири боєприпаси

11:00 23 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

В обласному управлінні ДСНС закликають «у жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпаси».

У четвер, 22 червня, фахівці піротехнічної групи 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищили три артилерійські снаряди та протитанкову міну часів Другої світової війни. Зокрема, 75-міліметровий артилерійський снаряд виявили під час збирання ягід в лісі на відстані 500 метрів від житлових будинків у селі Ясенівці в Золочівському районі. А під час обрізання дерев в лісопосадці на відстані 20 метрів від автодороги Львів-Самбір поблизу села Ставчани в Пустомитівському районі знайшли протитанкову міну ТМ-46 часів Другої світової війни.

Цього ж дня в обід під час збирання грибів в лісі поблизу села Залісся в Золочівському районі знайшли ще два 75-міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової війни. Усі боєприпаси вилучено та знищено у встановленому порядку.

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України, де також нагадують: «Боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером «101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів