Під час перевірки обладнання львівської фабрики «Світоч» ртуть не виявили

23:05 1 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Здоров'ю медсестри Лесі Бесабаби, яка, за її словами, проковтнула цукерки з ртуттю, нічого не загрожує.

Медсестра наїлася цукерок із ртуттю. «Зранку поспішала на роботу, працюю в 4-й міській лікарні дитячою медсестрою. Забігла в магазин, взяла улюблених цукерок. Ще дорогою проковтнула кілька. А вже в кабінеті, коли відкрила цукерку, побачила на посипці сріблясту кульку. Подумала, що це така кондитерська прикраса – бувають такі солодкі горошки. А потім з іншої половинки така ж кулька впала на стіл і покотилася. Натиснула на неї, а вона м'яка. Зрозуміла, що то ртуть», – розповіла 42-річна львів'янка Леся Бесабаба.

Жінка купила в продуктовому магазині 300 г цукерок «Зоряне сяйво». Про небезпечну речовину Леся Бесабаба розповіла колегам. Доки ті викликали рятувальників, очищала шлунок. Її забрали до обласної лікарні. Провела там майже тиждень.

«Стало боліти в боку, піднялася температура, аж очі розпухли. В лікарні мені теж промили шлунок. Та, на щастя, лікарі говорять, що ртуть не встигла завдати шкоди внутрішнім органам», – додає жінка.

Здоров'ю Лесі Бесабаби нічого не загрожує, аналізи нормальні.

«Дуже небезпечні випари ртуті, якщо їх вдихнути. Можна отримати ураження і внутрішніх органів, і дихальних шляхів. Проковтнути металеву кульку ртуті менш шкідливо. З кишково-шлункового тракту вона легко вийде», – говорить 60-річний Олег Когут з обласної санітарно-епідеміологічної служби.

На підприємствах із виробництва цукерок «Світоч» провели перевірку. Ніде в обладнанні ртуть не використовують.

Про це повідомляється в свіжому номері київської «Газети по-українськи».

Як інформував «ЩЛ», у прес-службі облдержадміністрації повідомили, що 20 березня медсестра дитячого поліклінічного відділення 4-ї комунальної міської лікарні виявила при вживанні цукерок «Зоряне сяйво» кульки, схожі на ртуть, натомість у компанії «Нестле Україна» запевнили, що не використовують ртуть на львівській фабриці «Світоч».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів