Перемовини між львівськими перевізниками й владою не увінчалися компромісом (+відео)

21:15 31 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com

Сьогодні, 31 серпня, у Львівській міській раді відбулася чергова зустріч з перевізниками, водіями, громадськими активістами щодо ситуації, яка склалася з перевезеннями у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 31 серпня, в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:
«Водії та підприємці, які працюють на субпідряді, вимагали від міста негайно вирішити питання з перевезенням пільгових категорій пасажирів. Зокрема, лунали думки, аби скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті пенсіонерам та інвалідам 3-ї групи.
Також була ідея, аби громадський транспорт у Львові був поділений на експрес-маршрути та автобуси загального користування. Проїзд у експрес-маршрутах пропонували зробити платним для всіх, а в автобусах загального користування – безплатним для пільговиків.
Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич вкотре нагадала присутнім, що міськвиконком не може приймати рішень, які обмежують право людей на пільгові перевезення, адже подібне минулорічне рішення виконкому суд визнав незаконним. Відтак, перший заступник міського голови Львови Віктор Пушкарьов закликав усіх до конструктивної співпраці та пошуку законних шляхів виходу з ситуації, що склалася. Зокрема, він запропонував розглянути це питання на найближчій сесії Львівської міської ради, вислухавши всі сторони: перевізників, водіїв, профспілки, пільговиків.
Також домовлено, що перед сесією питання щодо перевезень буде розглядатись на профільній депутатській комісії. Нагадаємо, Львівська міська рада очікує на офіційну інформацію з інших міст України щодо пільгових перевезень».
У прес-службі Львівської міської ради повідомили також сьогодні, 31 серпня:
«Керівник Львівського осередку УТОС Любов Кукуруза різко розкритикувала вимоги деяких львівських перевізників щодо обмеження пільгового перевезення у маршрутках. За словами Люби Кукурузи, сьогоднішня економічна ситуація в країні не дає можливості пенсіонерам та іншим пільговим категоріям громадян самостійно платити за проїзд у транспорті. Люба Кукуруза зазначила:
«Зараз, коли в людей настільки маленькі пенсії, зарплати, говорити про те, аби забрати у пільговиків право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, не може бути й мови. Для нас, пільговиків по зору, сам факт оплати в автобусі – це складно, це не морально, це приниження гідності людини.
При пенсії 1200 гривень, а це середня пенсія, яку отримують інваліди, платити за проїзд у транспорті – це не вкладається в рамки здорового глузду. Закон нам гарантує право на безкоштовний проїзд в будь-якому населеному пункті.
Пропозиція, яку я почула з медіа, що перевізники пропонують виділити один автобус на маршруті для перевезення пільговиків, – це як фашизм, як гето. Скільки часу треба буде чекати на той автобус? Як нам добратися у поліклініку, щоб здати аналізи?
Пропозиція щодо обмеження в часі перевезення пільговиків нам також не підходить, адже інваліди по зору їздять зі супроводжуючими особами, які не завжди мають час допомагати у якісь визначені години. Ці вимоги перевізників нас не задовольняють. Пільги повинні бути збережені при такому низькому рівні пенсій та зарплат».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів