«Новорічні» квитки на потяги розкупили за добу

10:22 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: firtka.if.ua

Спекулянти вже пропонують за 250 грн. плацкартний квиток на поїзд № 91К «Київ – Львів», який у касах продають за 128.

Як повідомляють сьогодні, 14 листопада, «Вести», попри те, що продаж залізничних квитків на передноворічні вихідні почався тільки вчора, їх на 27 грудня вже практично немає. Наприклад, станом на вчорашній вечір з Києва до Львова можна було виїхати тільки на п'яти поїздах (зазвичай їх 11), а на вечірній час залишилися тільки квитки у СВ.

Трохи більше пощастило тим, хто збирається зустріти Новий рік у Криму: квитки є на обидва севастопольських потяги. Втім, і їх і залишилося не так багато.

На вокзалах підтверджують: вчора в касах були величезні черги. Зокрема, на Київському центральному «Вестям» повідомили:

«Працювали взагалі без перерв, тому що черги не вичерпувалися цілий день. Найбільше квитки купували у Львів, Івано-Франківськ і взагалі у західному напрямку».

Киянка Ольга Хромейко навмисно не лягала спати, щоб купити квиток, коли настане 12 ночі, і вони надійдуть у продаж: «Минулого року я хотіла поїхати до Львова, але відклала покупку квитка до вечора першого дня продажу. У підсумку місця залишилися тільки в незручних за часом денних поїздах. Тому зараз купила в перші півгодини».

Тим часом на сайтах з оголошеннями вже активізувалися перекупники. Наприклад, плацкартний квиток на поїзд № 91К «Київ – Львів», який у касі коштує 128 грн, продають за 250. «Укрзалізниця» ж обіцяє найближчим часом запустити продаж квитків на 20 додаткових поїздів на новорічні свята.

Відтак «Вести» нагадують, що з 1 жовтня набув чинності другий етап підвищення цін на квитки у всіх категоріях вагонів, крім СВ, вагонів поїздів «Інтерсіті+» і приміських поїздів, у внутрішньому і міжнародному сполученнях пасажирів залізничним транспортом. Підвищення здійснено згідно з наказами Міністерства інфраструктури від 19.06.2013 №413 та №414.

Як повідомляв «Щоденний Львів», «Укрзалізниця» уточнила ціну на проїзд із 1 жовтня та відкрила продаж квитків на новорічний період.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів