На вулицях Львова патрулювала 13-річна вихованка дитбудинку (відео)

16:15 3 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook»

Валерія вже має підручник з «Правознавства» і буде його наполегливо вивчати, аби згодом стати патрульною.

«Патрульні здійснили мрію дівчинки з дитячого будинку», – повідомили сьогодні, 3 червня, правоохоронці, які також розповіли подробиці:

«До Управління патрульної поліції у Львові звернулися з громадського об‘єднання «Свербивус» з проханням виконати дитячу мрію. Другий рік поспіль вони до Дня захисту дитини проводять акцію «Наближаючи дитячі мрії».

Мета акції – допомогти дітям у виборі професії своєї мрії. Діти-сироти пишуть побажання, ким вони хочуть стати коли виростуть і на один день їм організовують знайомство з професією.

13-річна вихованка дитячого будинку при греко-католицькому монастирі в місті Бібрка Валерія виявила бажання бути полісменом. 2 червня дівчинка кілька годин була у ролі поліцейського. Вивчила усі «хитрощі» службового автомобіля, побувала у «серці» управління – черговій частині. Сходила разом із шкільним офіцером поліції Тетяною Капись у піший патруль. Дізналася, як оформляти адмінматеріали. Ознайомилася із спецзасобами та зробила селфі на камеру поліцейського. 

Валерія розповіла, що вже має підручник з «Правознавства» і буде його наполегливо вивчати, аби згодом стати патрульною. Дівчина усміхнено додала: «Полійцейські такі сильні, розумні. Я саме такими собі їх уявляла. Найбільше мені, звичайно, сподобався автомобіль. Тепер лише дочекаюся, поки виросту».

Наприкінці «робочого» дня дівчинці начальник Управління патрульної поліції у Львові Антон Пузиревський подарував на згадку від полісменів корисні подарунки й наголосив: «У Валерії є позитивне налаштування. Виросте, пройде навчання і ми чекаємо її у своїх лавах».

Натомість координатор проекту Олег Бакулін розповів: «Переважно освітою дітей переймаються їхні батьки. В дитячих будинках цим переймаються самі діти. Ми зібрали побажання дітей стосовно того, ким вони хочуть стати, коли виростуть. 2 та 3 червня вони приїдуть до Львова, щоб спробувати себе в обраній професії, відчути її переваги та недоліки, та зрозуміти, чи дійсно це та мрія, якої вони прагнуть».

Про це повідомили сьогодні, 3 червня, на сторінці Патрульної поліції Львова в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж про те. про що розповіли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів