На вулиці Голубця у Львові натрапили на артснаряд (оновлено)

11:28 7 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

6 вересня о 17:40 під час збирання грибів в лісі на вулиці Голубця, 100  (1200 м від житлових будинків)у Личаківському районі Львова натрапили на артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону.

Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу. Про це повідомили сьогодні, 7 вересня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 7 вересня, «Щоденному Львову», 

«Вчора, 6 вересня, о 17:40 під час збирання грибів в лісі на вулиці Голубця в Личаківському районі Львова мешканці виявили артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. 

Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу. Відомо, що снаряд знайшли за 1200 метрів від житлових будинків.

Щоб уникнути нещасних випадків, потрібно пам'ятати, що зовнішній вигляд боєприпасів від тривалого перебування в ґрунті або у воді сильно змінюється. Вони під впливом вологи деформуються, іржавіють і від найменшого дотику вибухають.

Тому, у випадку виявлення незнайомих або схожих на вибухонебезпечні предмети, потрібно: в жодному разі не чіпати їх; обгородити місце знахідки червоною стрічкою та охороняти місця знахідки до прибуття міліції і працівників МНС; терміново повідомити про знахідку за телефонами 101 або 102; не допускати сторонніх до місця знаходження підозрілого предмету. Категорично заборонено розбирати боєприпаси, кидати їх у вогонь або самостійно переносити чи транспортувати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів